18 Temmuz 2016 Pazartesi

Zebra Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr terayağ veya margarin
2 çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı kakao
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un (4 bardak kadar)


Bisküvi tadında hem göze hem de damağa hitap eden nefis bir kurabiye tarifi...


YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında ki tereyağ şeker ile birlikte yoğuralım. Kakao ve un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Azar azar un ekleyerek yoğuralım, henüz ele yapışıyorken bir beze ayıralım. Kalan hamura un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Diğer hamura kakao ilave ederek aynı kıvamda hamur elde edelim. Hamuru streç üzerine koyarak üzerine tekrar streç koyarak (kolay açılması için) açalım. Kakaolu hamurdan parçalar koparıp tekrar streç yardımıyla açalım. Tercih ettiğimiz kalıpla keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Isıtılmış 170 derece fırında 15 dk pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder