31 Temmuz 2016 Pazar

Poğaça Ve Açmalar İçin Hamur Nasıl Mayalanır

MALZEMELER:

1 paket yaş maya veya 1,5 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
3 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1-1,5 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un


Herkes tarafından çok beğenilen mayalı poğaçalarım için her zaman kullandığım garantili yumuşacık puf puf bir hamur tarifi...




YAPILIŞI:

Maya,süt ve şekeri derin bir kaba alalım. Üzerine hafif un serperek kaplayalım ve üzerine streç ile kaplayarak 10 dk bekletelim. Üzeri hafif çatlamaya başlayınca ortada ki unlu kısma tuzu kenar kısımlarından yağ,yumurta akı ve ılık suyu yavaşça ekleyerek karıştıralım. Azar azar un ekleyerek ele hafif yapışan cıvık bir hamur elde edelim. Bu aşamada unu fazla eklerseniz hem hamurunuz hem de poğaçalarınız sert olur. Hamuru kabını temiz poşet içine geçirip 40-50 dk mayalanmaya bırakalım. Hamurunuz resimde ki gibi kabardığında hazır demektir...Kolay gelsin ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder