4 Temmuz 2016 Pazartesi

Patates Püresi Tarifi

MALZEMELER:

4-5 adet patates
1 küçük kase rendelenmiş kaşar peynir
1 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
1 su bardağı kadar süt
tuz


Özellikle et yemeklerinin vazgeçilmez garnitürüdür patates püresi, özellikle sütü ve kaşar peyniri bolsa lezzetinden yenmez ;)



YAPILIŞI:

Patatesleri soyarak 3-4 parçaya bölerek bol su ile haşlayalım. Dağılma noktasına gelince suyunu süzerek ezelim. Tuz ve tereyağını ekleyerek karıştıralım. Kaşar rendesini de ekleyerek homojen bir kıvam elde edelim. Azar azar süt ekleyerek akışkan bir kıvam elde edelim ve sıcak olarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder