2 Temmuz 2016 Cumartesi

Hira Tatlısı Tarifi

MALZEMELER:

ŞERBET İÇİN: (kaynatılmıyor)

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker

HAMURU İÇİN:

yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 su bardağı irmik
1,5-2 su bardağı un
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu

ÜZERİ İÇİN:

1 su bardağına yakın irmik


Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafif,yapımı kolay az malzemeli nefis bir tatlı tarifi...Yarım saat içinde hazırlayabiliyorsunuz.






YAPILIŞI:


Şeker ve suyu uygun bir kapta karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım ve kenara ayıralım. Karıştırma kabına sıvı yağ,yoğurt ve yumurtayı alarak çırpalım. İrmik,kabartma tozu,vanilya ve kontrollü olarak unu ilave edelim. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurdan cevizden daha küçük bezeler alarak yuvarlayalım. Önce irmiğe buladığımız tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Isıtılmış 180 derece fırında 30 dk üzeri pembeleşene kadar pişirelim. Fırından aldığımız tatlıyı 1-2 dk dinlendirip şerbeti eşit olarak dökelim. Tatlı şerbetini çekip soğuduğunda servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder