24 Temmuz 2016 Pazar

Dereotlu Poğaça Tarifi

MALZEMELER:

1 çay bardağı sirke
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
2 adet yumurta ( birinin sarısı üzeri için)
3 çorba kaşığı sirke
5 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tutam dereotu
alabildiği kadar un

İÇ HARCI : (tercihe göre)

süzme peynir kullandım


Kabartma tozu ile olmasına karşılık oldukça yumuşak ve lezzetli bir poğaça...Dikkat edilmesi gereken unu fazla koyarak sert bir hamur elde etmeyin ki piştikten sonra poğaçalarınız da sert olmasın...



YAPILIŞI:


Un ve dereotu harici diğer malzemeleri karıştırma kabına alarak homojen bir kıvam elde edelim. Dereotunu ve az az un ekleyerek ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp iç harcını koyalım ve şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı tercihe göre çörek otu-susam serpereK ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder