2 Temmuz 2016 Cumartesi

Bohça Böreği (Kaşarlı sucuklu)

MALZEMELER:

5 adet yufka

SOS İÇİN:

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt

İÇ HARCI :(tercihe göre)

sucuk-kaşar peynir


Rulo börekten sonra evde en sık yaptığım börek bohça böreğidir, bu şekilde buzluk için de oldukça kolay ve lezzetli bir şekli oluyor. Diğer bloğumdan yapım aşamaları çok merak edilince bugün bir elle yapıp bir elle çekmeyi denedim evet öyle güzel bir video olmadı belki ama umarım yapım aşamaları açısından faydalı olmuşumdur ;) Ben üzerine genelde kalan sosta sürdüğüm için ayrıca yumurta sarısı sürmeye gerek duymuyorum siz isterseniz yumurta sarısı da kullanabilirsiniz...



YAPILIŞI:

Tercih ettiğimiz içi harcını hazırlayalım. Sos için süt ve yağı karıştırarak hazırlayalım. 1 adet yufkayı tezgaha sererek sos ile her tarafını ıslatalım. Öncelikle karşılıklı büyük kenarları orta kısımda birleştirip tekrar sos sürelim. Kısa kenarları da birleştirerek soslayıp elde ettiğimiz kare parçadan 4 küçük kare keselim. Orta kısmına gelecek şekil iç harcını koyarak karşılıklı kenarlarından kapatalım. Katlı kısımları alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine sos veya yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder