23 Haziran 2016 Perşembe

Nevzine Tatlısı Tarifi

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN:

125 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
1 su bardağı dövülmüş ceviz

ŞERBET İÇİN:

1 çay bardağı pekmez
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
2-3 damla limon


Tahin ve pekmez ikilisinin tatlıda ki muhteşem lezzeti...Tatlı ile ilgili damak zevkinize göre bir kaç püf noktası paylaşmak istiyorum. Tatlının hamuru kurabiye hamuru tarzında o yüzden eğer kıyır severseniz şerbetin olduğu gibi tatlı da soğuya yakın olursa daha sert bir kıvam elde ederseniz. Yumuşak sevenler için tatlının ilk sıcağı gidince soğumuş şerbeti dökmeniz yeterli olacaktır.



YAPILIŞI:

Soğuması için ilk olarak şeker,su ve limon suyunu uygun bir tencereye alarak kaynamaya bırakalım. 15-20 dk kaynatarak koyu kıvamlı bir şerbet elde edelim. Ocaktan aldığımız şerbete pekmezi ilave ederek karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Hamur için ceviz ve un harici diğer malzemeleri karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Son olarak ceviz içini ekleyerek yoğuralım. Yağlanmış fırın kabına hamuru yayarak üzerini bastırıp düzeltelim. Sıcak 200 derece fırında tatlıyı 10 dk pişirelim ve fırından alarak dilimleyelim. Tekrar fırına sürdüğümüz tatlımızın üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Tercihe göre (kıyır veya yumuşak) şerbetini dökelim. Tamamen soğuyan tatlıyı servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder