30 Haziran 2016 Perşembe

Havuçlu Cevizli Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 adet rendelenmiş havuç
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
alabildiği kadar un (7 Türk kahve fincanı kullandım)



Tadı ile farklı, havuç,tarçın ve cevizin muhteşem lezzetini mutlaka kurabiyede denemelisiniz. Hamuru klasik kurabiye hamurları gibi değil, kek hamurundan daha koyu kıvamlı hafif cıvık şekildedir...


YAPILIŞI:

Şeker,yumurta ve yağları mikser ile çırpalım. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Azar azar un ekleyerek koyu fakat hafif cıvık bir hamur elde edelim. Hamurdan kaşık yardımıyla alarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Isıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Tamamen soğuyunca tepsiden alarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder