22 Mayıs 2016 Pazar

Elmas Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

125 gr margarin veya tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
yarım paket vanilya
2 su bardağı nişasta
alabildiği kadar un


ÜZERİ İÇİN:

hazır meyve sosları
benmari usulü eritilmiş çikolata
reçel
1 çay bardağı şeker


Sunum çekimleri oldukça karanlık ki kızımın doğum günü için yapmıştım kalanlardan ancak gece çekim yapabildim ama inanın tadı ve görüntüsü ile herkesten beğeni topladı. Benim hamurumdan 37 adet kurabiye çıktı...


YAPILIŞI:

Yumurta,şeker,sıvı yağ ve margarini mikser ile çırpalım. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek tekrar çırpalım. Az az un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini streç ile kapatarak 15 dk buzdolabında dinlendirelim. Düz bir tabağa şeker dökelim. Dinlenmiş hamurdan cevizden daha küçük bezeler koparıp elimizle yuvarlak şekil verelim. Şekere buladığımız kurabiyelerimizin ortasına serçe parmağımızla delikler açalım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerimizi ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dk üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Tamamen soğumuş olan kurabiyelerimizin ortasına sosları dökerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun







.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder