13 Nisan 2016 Çarşamba

Karnıyarık Tarifi

MALZEMELER:

kişi sayısına göre ;

1 kilo patlıcan

HARCI İÇİN:

250 gr kıyma
1 adet soğan
2-3 adet soğan
2-3 adet yeşil biber
tuz-baharat

SOS İÇİN:

1 çorba kaşığı salça
sıcak su


Patlıcan yemekleri arasında özellikle beylerinde en çok tercih ettiği türüdür belki de karnıyarık. Biraz yapım aşamalarında uğraştırsa da lezzet olarak mutlu sona ulaşıyorsunuz...Benim patlıcanlarım kemer patlıcanı olduğu için yarıya bölüp kullandım, çeşitine göre bütün olarak da kullanabilirsiniz...



YAPILIŞI:

Öncelikle patlıcanları alacalı soyarak gerekirse yarıya bölelim ve bir tarafını dibine gelmeyecek şekilde keselim, yarım saat tuzlu suda bekletelim. Bu arada soğanları yemeklik doğrayarak az sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım. Kıymayı ilave ederek suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Tuz ve baharatlarını ilave ederek ocaktan alalım. Patlıcanları durulayarak kurulayalım ve kızgın yağda her tarafını eşit olarak rengi dönene kadar hafif kızartalım. Tercihe göre tencere de yapacaksanız uygun bir tencereye fırında yapacaksanız fırın kabına patlıcanların kesik tarafı üzerine gelecek şekilde yerleştirelim. Yarık kısmına kıymalı harcımızdan koyarak dolduralım. Yeter miktarda sıcak su ve salçayı ezerek tenceremize patlıcanların üzerine geçmeyecek şekilde ilave edelim. Kısık ateşte veya 180 derece fırında 15-20 dk arası pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder