14 Nisan 2016 Perşembe

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

MALZEMELER:

4 adet yufka

SOS İÇİN:

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
üzeri için 1 adet yumurta sarısı

HARCI İÇİN:

2-3 demet ıspanak
1 adet soğan (tercihe göre)
tuz-karabiber-kırmızı biber-nane
1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ


Yumuşacık nefis bir börek tarifidir ki bizim çocukluğumuzda en çok yapılan börek çeşidiydi.  Elimize alıp yanına ayran da olunca bizden mutlusu olmazdı :) Yapımı da oldukça kolaydır üstelik...



YAPILIŞI:

Ispanakları yıkayarak ince şekilde doğrayalım. Soğan,tuz,yağ ve tercih ettiğiniz baharatları ilave ederek karıştıralım. Sos için süt ve yağı karıştıralım. Yufkamızı tezgaha sererek 4 üçgen parçaya bölelim. Yufkayı sos ile ıslatarak ıspanakları yayalım ve geniş kısımdan başlayarak rulo şeklinde saralım. Bir tarafından içe doğru dolayarak gül şeklini verelim. Yağlanmış tepsiye dizdiğimiz böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Oda sıcaklığına gelince servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder