1 Nisan 2016 Cuma

Çikolata Soslu Portakallı Kek Tarifi

MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 adet portakal suyu
1 su bardağı şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un (kontrolllü)

ÜZERİ İÇİN:

Yarım paket hazır çikolata sosunu tarif miktarına uygun süt ile hazırladım;

siz isterseniz benmari usulü eritilmiş çikolata kullanabilirsiniz...

Bazı tarifleri yazmak ve resimlemek yapmaktan çok daha fazla vakit alıyor. Özellikle sıcak tüketilecek ve sofraya getirdiğiniz bir yemekse resimlemek daha zor oluyor. Bazı tarifler de o kadar güzel duruyor ki resmini bıkmadan çekiyorsunuz, işte bu nefis kokulu çok lezzetli portakallı kekim de bol resmi hak edenlerden oldu. Islak kek dokusunda pamuk gibi bir kek tavsiye ederim...


YAPILIŞI:

Ön hazırlık olarak kalıbı yağlayalım. Fırını 175 derece de ısınmaya bırakalım. Oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Un ve ceviz harici diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Yumurtalarınızın büyüklüğüne göre un ekleyerek (benim 1 su bardağı aldı, fazla un eklerseniz kekinizi hem yumuşak olmaz hem de istenilen şekilde kabarmaz 1 çorba kaşığı kadar oran oynayabilir) spatula ile karıştıralım. Son olarak kırılmış cevizi ekleyip hamuru kalıbımıza dökelim ve sıcak 175 derece fırında pişmeye bırakalım. İlk 25 dk fırın kapağını hiç açmadan 35-40 dk kadar kontrollü pişirelim. Bu arada çikolata sosunu hazırlayalım. Fırın kabı tercih edenler direkt şekilde çikolata sosunu dökebilir , kalıpta yapanlar servis tabağına çıkardığımız kekimizin üzerine çikolata sosu dökerek  (ben çekmesi için sıcak olarak 2-3 defa da döktüm) soğuması için bekletelim. 2 saat kadar dinlendirdiğimiz kekimizi süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder