7 Mart 2016 Pazartesi

Karamel Sos Yapımı

MALZEMELER:

100 gr tereyağ
1 su bardağı şeker
100 gr sıvı krema (yarım kutu)
3 çorba kaşığı su


Tatlıdan kek ve kurabiyelere kadar bir çok alanda kullanılan karamel sosu evde hazırlamak mümkün. Kullanmadığınız kısmı buzdolabında saklayabilirsiniz, kullanacağınız zaman benmari usulü eriterek kullanabilirsiniz...



YAPILIŞI:



Yanmaz yapışmaz tavaya su ve şekeri koyarak kısık ateşte karıştırmadan arada tavayı hafif sallayarak eritelim. Şeker karamelize olmaya başlayıp rengi dönünce tereyağını ekleyip karıştıralım. Tereyağ eriyince kremayı ekleyerek karıştırmaya devam edelim (bu aşamada biraz sertleşebilir karıştırdıkça kıvamı bulacaktır). Koyulaşınca ocaktan aldığımız karamelin ilk sıcağı gidince kullanabilir veya oda sıcaklığına gelince kavanoza döküp dolapta saklayabilirsiniz...Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder