11 Mart 2016 Cuma

Havuç Tarator Tarifi

MALZEMELER:

4 adet büyük boy havuç
2 diş sarımsak
2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
1 kase tava yoğurdu
tuz


İster akşam yemeklerinde isterseniz davet sofralarında yerini her zaman alabilecek nefis bir tat...Hem iştah açıcı hem de oldukça lezzetli bir yardımcı yemek...




YAPILIŞI:


Havuçları rendeleyerek zeytinyağ ile rengi dönene kadar kısık ateşte kavuralım. Tamamen pişen havuçları soğumaya bırakalım. Bu arada sarımsak yoğurt ve arzu ederseniz biraz daha zeytinyağ ekleyerek damak zevkinize göre tuz ilave edip karıştıralım. Soğumuş olan havuçlar ile sosu karıştırarak servis tabağına alalım. Tercihe göre tatlı kırmızı biber serperek sunum yapabilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder