29 Mart 2016 Salı

Fırında Beşamel Soslu Makarna

MALZEMELER:

yarım paket makarna
tuz

BEŞAMEL SOS İÇİN:

2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
2 çorba kaşığı un
2,5 su bardağı süt
tuz

ÜZERİ İÇİN:

rendelenmiş kaşar peynir


Genelde fırın makarna ile yapılsa da çok sevdiğimiz için ben her çeşit makarna ile yapıyorum. Klasik lezzetinde çok ayrı bir lezzete sahip olan çok seveceğiniz bir tarif...


YAPILIŞI:

Makarnayı bol ve tuzlu suda haşlayalım. Bu arada beşamel sos için yağı eritip unu kokusu çıkana kadar kavuralım. Yavaş yavaş sütü ekleyerek hızlıca karıştıralım. Muhallebi kıvamı alıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim. Haşlanmış makarnayı süzerek soğuk sudan geçirelim. Uygun bir kapta sos ile makarnayı karıştırarak fırın kabına yayalım. 180 derece fırında 15 dk kadar pişirip üzerine kaşar rendesi serpelim. Kaşar peynir eriyip kızarana kadar fırınlayarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder