16 Mart 2016 Çarşamba

Ev Yapımı Yoğurt Tarifi

MALZEMELER:

3 kilo süt
3 çorba kaşığı ev yapımı yoğurt


Yoğurt sağlık açısından önem taşıyan bir besin. Daha güvenilir ve faydalı olması açısından ev de yapılması oldukça önem taşıyor. Ben her 1 kilo için 1 kaşık maya kullanıyorum , bazen cam kavanozlara bazen de cam kaplara mayalıyorum her türlü severek tüketiyoruz...




YAPILIŞI:


Süt eğer açık alınmışsa önce tülbentten geçirip güzelce süzelim. Uygun bir tencereye alarak kaynatalım ve ocaktan alalım. Kapağını kapatıp ılınması için bekleyelim. Serçe parmağımızın 5 sn kadar dayanacağı sıcaklığa gelince mayalayacağımız kaplara boşaltarak içine yoğurtu ekleyerek karıştıralım. Kapların ağzını güzelce kapatarak bezle saralım ve güneş görmeyen bir ortamda 5-6 saat bekletelim. Buzdolabına kaldırıp mümkünse 1 gün bekleterek (daha güzel kıvam alıyor) tüketebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder