12 Mart 2016 Cumartesi

Elmalı Gül Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

125 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
alabildiği kadar un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

İÇ HARCI İÇİN:

3 adet elma
4 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

1 çay bardağı ceviz


Hem göze hem de damağa hitap edebilecek elmalı kurabiye sevenlerin gözdesi olabilecek bir tarif...



YAPILIŞI:

Öncelikle elmaları rendeleyerek şeker ekleyip uygun bir tavaya alalım. Kısık ateşte ara ara karıştırarak suyunu salıp çekene kadar kavurup ocaktan alalım. Tarçın ve ceviz ekleyerek karıştırıp soğumaya bırakalım. Hamur için oda sıcaklığında ki yağ ve pudra şekerini yoğuralım. Yoğurt, yumurta ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Kabartma tozu, vanilya ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açalım. Kenar kısımlarının düz durması için geniş ağızlı bir kase veya bardak ile keserek düzeltelim. Elde ettiğimiz hamuru + şeklinde ortasına dokunmadan keselim. Orta kısmına 1 tatlı kaşığı elmalı harçtan koyarak karşılıklı olmak şartıyla karşılıklı kenarlarını kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kurabiyeleri dizerek ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar 15-17 dk gibi pişirelim. İlk sıcağı çıkınca üzerlerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder