HAMUR İÇİN:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
125 gr tereyağı veya margarin
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İÇ HARCI:
2 adet elma
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
1 çay bardağı pekmez
2-3 kaşık su
Elmalı kurabiyelerin yumuşaklığına bir de pekmez eklenince hem çok lezzetli hem de nefis bir kurabiye ortaya çıkıyor, kesinlikle tavsiye ettiğim tariflerden biri...
YAPILIŞI:
İlk olarak iç harcı hazırlayalım. Elmaları soyarak rendeleyelim. Şeker ile birlikte uygun bir tavaya alarak suyunu çekene kadar kavuralım. Ocaktan alarak tarçını ilave ederek soğumaya bırakalım. Hamur için kabartma tozu,vanilya ve un hariç diğer malzemeleri derin bir kaba alarak çırpalım. Diğer malzeme ve az az un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak elimizle açıp şekil verelim. İçine 1 tatlı kaşığı kadar elmalı harçtan koyarak D şeklinde kapatalım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembe olana kadar pişirelim. Pekmez ve suyu karıştıralım, hindistan cevizini düz bir tabağa koyalım. Kurabiyeleri fırından alıp ilk sıcağının gitmesi için bekletelim. Ilınmış kurabiyeleri önce pekmezli suya ardından hindistan cevizine bulayalım. Kurabiyeler soğuyup pekmezi çekince servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder