MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 küçük kase beyaz peynir
3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yaz ayları için sabah kahvaltısına olduğu gibi öğle yemekleri için de şahane bir alternatif...
YAPILIŞI:
Domateslerin kabuklarını soyarak küçük küpler halinde doğrayalım. Yağları tavaya alarak domatesleri eriyip suyunu çekene kadar pişirelim. Bu arada peynir ve yumurtaları çırpalım ve pişmiş olan domateslere ilave edelim. Yeter derece de pişince servis tabağına alarak üzerine ister rendelenmiş isterseniz dilimleyerek kaşar peynir koyarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
17 Ağustos 2016 Çarşamba
13 Ağustos 2016 Cumartesi
Sigara Böreği Tarifi
MALZEMELER:
2-3 adet yufka
beyaz peynir veya kaşar peynir
kızartmak için sıvı yağ
En pratik börek çeşididir ki günün her saati hayır diyemezsiniz...
YAPILIŞI:
1 adet yufkayı tezgaha serelim ve büyüklüğüne göre 6 veya 8 üçgen olacak şekilde keselim. Geniş kısmına peynir koyarak kenar kısımlarını hafif içe kıvırıp rulo şeklinde saralım. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yaparak kızgın yağda kızartalım. Havlu kağıt üzerine çıkartıp fazla yağını alarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
2-3 adet yufka
beyaz peynir veya kaşar peynir
kızartmak için sıvı yağ
En pratik börek çeşididir ki günün her saati hayır diyemezsiniz...
YAPILIŞI:
1 adet yufkayı tezgaha serelim ve büyüklüğüne göre 6 veya 8 üçgen olacak şekilde keselim. Geniş kısmına peynir koyarak kenar kısımlarını hafif içe kıvırıp rulo şeklinde saralım. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yaparak kızgın yağda kızartalım. Havlu kağıt üzerine çıkartıp fazla yağını alarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Fasulye Turşusu Kavurması
MALZEMELER:
kavurmalık fasulye turşusu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
1-1,5 tatlı kaşığı salça
sıcak su
Karadeniz yöresine ait olsa da herkes tarafından sevilen nefis bir lezzet ;
YAPILIŞI:
Kullanacağımız miktarda turşuyu çıkaralım. Tuzu gidene kadar yıkayarak küçük şekilde doğrayalım. Uygun bir tencereye küp doğradığımız soğan ve sıvı yağı alarak kavuralım. Pembeleşen soğanlara salçayı ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurup turşuları ekleyelim. İyice kavrulmuş turşuların üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyerek çekene kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
kavurmalık fasulye turşusu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
1-1,5 tatlı kaşığı salça
sıcak su
Karadeniz yöresine ait olsa da herkes tarafından sevilen nefis bir lezzet ;
YAPILIŞI:
Kullanacağımız miktarda turşuyu çıkaralım. Tuzu gidene kadar yıkayarak küçük şekilde doğrayalım. Uygun bir tencereye küp doğradığımız soğan ve sıvı yağı alarak kavuralım. Pembeleşen soğanlara salçayı ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurup turşuları ekleyelim. İyice kavrulmuş turşuların üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyerek çekene kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Şeftali Reçeli Tarifi
MALZEMELER:
1 kilo şeftali
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
yarım limon suyu
1 çimdik tuz
Kış hazırlıkları başladıysa reçellerin en sevilenlerinden şeftali olmazsa olmaz...
YAPILIŞI:
Şeker ve suyu derin bir tencereye alarak koyulaşana kadar kaynatalım. Üzerine soyup küp doğradığımız şeftalileri ekleyelim ve kısık ateşte ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım. Oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alalım. Reçel koyulaşıp göz göz kabarcıklar oluşmaya başladığında limon suyu ve tuzu ekleyip ocaktan alalım. Sıcak olarak kavanozlara doldurup saklayabilirsiniz...Afiyet olsun.
1 kilo şeftali
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
yarım limon suyu
1 çimdik tuz
Kış hazırlıkları başladıysa reçellerin en sevilenlerinden şeftali olmazsa olmaz...
YAPILIŞI:
Şeker ve suyu derin bir tencereye alarak koyulaşana kadar kaynatalım. Üzerine soyup küp doğradığımız şeftalileri ekleyelim ve kısık ateşte ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım. Oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alalım. Reçel koyulaşıp göz göz kabarcıklar oluşmaya başladığında limon suyu ve tuzu ekleyip ocaktan alalım. Sıcak olarak kavanozlara doldurup saklayabilirsiniz...Afiyet olsun.
Trileçe Tatlısı Tarifi
MALZEMELER:
1 su bardağı sıvı yağ
5 adet yumurta
10 çorba kaşığı şeker
10 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ŞERBET İÇİN:
2 paket sıvı krema
4 su bardağı süt
5 çorba kaşığı şeker
KARAMEL İÇİN:
50 gr tereyağ (1 çorba kaşığı dolusu)
5 çorba kaşığı şeker
1 paket sıvı krema
Trileçe Balkan mutfağına ait bir tatlı ki tarifleri de oldukça fazla, ben genelde irmikle olanı yapıyorum umarım sizde beğenirsiniz...
YAPILIŞI:
Kek için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelip şeker tamamen eriyene kadar çırpalım. Diğer kek malzemeleri ekleyerek karıştırıp yağlanmış büyük boy kare veya dikdörtgen borcama dökelim. Isıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk pişirelim. Bu arada şerbet için gerekli malzemeleri mikser ile çırpalım. Pişen kekin üzerine şerbeti dökelim ve çekene kadar dinlendirelim.
KARAMEL için şekeri yanmaz yapışmaz bir tavaya alalım. Şeker tamamen eriyene kadar hiç karıştırmadan hafif tavayı sallayarak kısık ateşte tutalım. Eriyen şekere tereyağ ve kremayı ilave ederek hızlıca karıştıralım. Şeker bu aşamada sertleşecektir sürekli karıştırırsanız sorun olmayacaktır. Şeker tamamen eriyip renk değiştirince ocaktan alarak şerbeti çekmiş kekin üzerine gezdirelim. 3-4 saat buzdolabında dinlendirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 su bardağı sıvı yağ
5 adet yumurta
10 çorba kaşığı şeker
10 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ŞERBET İÇİN:
2 paket sıvı krema
4 su bardağı süt
5 çorba kaşığı şeker
KARAMEL İÇİN:
50 gr tereyağ (1 çorba kaşığı dolusu)
5 çorba kaşığı şeker
1 paket sıvı krema
Trileçe Balkan mutfağına ait bir tatlı ki tarifleri de oldukça fazla, ben genelde irmikle olanı yapıyorum umarım sizde beğenirsiniz...
YAPILIŞI:
Kek için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelip şeker tamamen eriyene kadar çırpalım. Diğer kek malzemeleri ekleyerek karıştırıp yağlanmış büyük boy kare veya dikdörtgen borcama dökelim. Isıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk pişirelim. Bu arada şerbet için gerekli malzemeleri mikser ile çırpalım. Pişen kekin üzerine şerbeti dökelim ve çekene kadar dinlendirelim.
KARAMEL için şekeri yanmaz yapışmaz bir tavaya alalım. Şeker tamamen eriyene kadar hiç karıştırmadan hafif tavayı sallayarak kısık ateşte tutalım. Eriyen şekere tereyağ ve kremayı ilave ederek hızlıca karıştıralım. Şeker bu aşamada sertleşecektir sürekli karıştırırsanız sorun olmayacaktır. Şeker tamamen eriyip renk değiştirince ocaktan alarak şerbeti çekmiş kekin üzerine gezdirelim. 3-4 saat buzdolabında dinlendirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı
MALZEMELER :
1 paket kemalpaşa tatlısı
tarif miktarından 1 bardak eksik şeker
tarif miktarı su
MUHALLEBİ İÇİN:
1 lt süt
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Şerbetli tatlı olmasına karşılık oldukça hafif ve lezzetli bir tarif...
YAPILIŞI:
Tatlıyı tarifine uygun şekilde hazırlayalım. Dikkatli şekilde süzdürerek borcama çıkartalım (26-28 cm). Muhallebi için vanilya hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırarak pişirelim. Göz göz olunca ocaktan alıp muhallebiyi ilave edelim ve tatlıların üzerine eşit olarak gezdirelim. Oda sıcaklığına gelen tatlıyı 3-4 saat buzdolabında dinlendirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 paket kemalpaşa tatlısı
tarif miktarından 1 bardak eksik şeker
tarif miktarı su
MUHALLEBİ İÇİN:
1 lt süt
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Şerbetli tatlı olmasına karşılık oldukça hafif ve lezzetli bir tarif...
YAPILIŞI:
Tatlıyı tarifine uygun şekilde hazırlayalım. Dikkatli şekilde süzdürerek borcama çıkartalım (26-28 cm). Muhallebi için vanilya hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırarak pişirelim. Göz göz olunca ocaktan alıp muhallebiyi ilave edelim ve tatlıların üzerine eşit olarak gezdirelim. Oda sıcaklığına gelen tatlıyı 3-4 saat buzdolabında dinlendirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
6 Ağustos 2016 Cumartesi
Pastabanla Kolay Pasta Yapımı
MALZEMELER:
1 paket pastaban
1 paket hazır çikolata sosu veya puding
mevsim meyveleri
1 su bardağı ılık süt
hindistan cevizi
Bloğumuz yazarlarından sevgili Hicran'a ait bir tariftir. Pastabanı tercihe göre kakaolu veya sade düşünebilir, çikolata sosu yerine tercih ettiğiniz puding çeşitlerini de kullanabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Öncelikle soğuması için çikolata sosunu hazırlayalım. Ara ara karıştırıp kabuk tutmadan soğutalım. Pastabanı uygun bir tabağa alarak sütün yarısından biraz fazlasıyla eşit olarak ıslatalım. Üzerine çikolata sosu ve meyve yerleştirip diğer tabanı kapatalım. Kalan süt ile hafifçe ıslatarak sos ile her tarafını kaplayalım. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 paket pastaban
1 paket hazır çikolata sosu veya puding
mevsim meyveleri
1 su bardağı ılık süt
hindistan cevizi
Bloğumuz yazarlarından sevgili Hicran'a ait bir tariftir. Pastabanı tercihe göre kakaolu veya sade düşünebilir, çikolata sosu yerine tercih ettiğiniz puding çeşitlerini de kullanabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Öncelikle soğuması için çikolata sosunu hazırlayalım. Ara ara karıştırıp kabuk tutmadan soğutalım. Pastabanı uygun bir tabağa alarak sütün yarısından biraz fazlasıyla eşit olarak ıslatalım. Üzerine çikolata sosu ve meyve yerleştirip diğer tabanı kapatalım. Kalan süt ile hafifçe ıslatarak sos ile her tarafını kaplayalım. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
5 Ağustos 2016 Cuma
Çizik Poğaça Tarifi
MALZEMELER:
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İÇ HARCI : (tercihe göre)
peynir çeşitleri
zeytin
domates-maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
susam
Diğer bloğumun yazarlarından sevgili Hicran'a ait olan yumuşacık poğaça tarifi...
YAPILIŞI:
Maya,süt,şeker derin bir kaba alınarak 10 dk bekletilir. Un yavaş yavaş ilave edilerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun üzeri örtülerek 40-50 dk ılık ortamda dinlendirilir. Tercih edilen iç harç hazırlanıp mayalanmış hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp yerleştirilir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzeri makas ile kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürerek susam serpilir ve 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirilip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İÇ HARCI : (tercihe göre)
peynir çeşitleri
zeytin
domates-maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
susam
Diğer bloğumun yazarlarından sevgili Hicran'a ait olan yumuşacık poğaça tarifi...
YAPILIŞI:
Maya,süt,şeker derin bir kaba alınarak 10 dk bekletilir. Un yavaş yavaş ilave edilerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun üzeri örtülerek 40-50 dk ılık ortamda dinlendirilir. Tercih edilen iç harç hazırlanıp mayalanmış hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp yerleştirilir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzeri makas ile kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürerek susam serpilir ve 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirilip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
4 Ağustos 2016 Perşembe
Kıyır Poğaça Tarifi
MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr margarin veya tereyağ
2 adet yumurta (1 adet sarısı ayrılacak)
3 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İÇ HARCI:
beyaz peynir-maydanoz
Kabartma tozu ile hemen hazırlanabilecek, ister kahvaltıya isterseniz ani gelen misafirler için çözüm olacak kıyır kıyır bir poğaça tarifi...
YAPILIŞI:
Un hariç diğer malzemeleri uygun bir kaba alalım ve karıştıralım. Homojen bir kıvam elde edince azar azar un ekleyerek hafif ele yapışan cıvık bir hamur elde edelim (unu fazla eklerseniz çok sert olur). Elimizi hafif yağlayarak ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp açalım ve içine tercih ettiğimiz harçtan koyarak şekil verelim. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yaparak yağlanmış tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr margarin veya tereyağ
2 adet yumurta (1 adet sarısı ayrılacak)
3 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İÇ HARCI:
beyaz peynir-maydanoz
Kabartma tozu ile hemen hazırlanabilecek, ister kahvaltıya isterseniz ani gelen misafirler için çözüm olacak kıyır kıyır bir poğaça tarifi...
YAPILIŞI:
Un hariç diğer malzemeleri uygun bir kaba alalım ve karıştıralım. Homojen bir kıvam elde edince azar azar un ekleyerek hafif ele yapışan cıvık bir hamur elde edelim (unu fazla eklerseniz çok sert olur). Elimizi hafif yağlayarak ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp açalım ve içine tercih ettiğimiz harçtan koyarak şekil verelim. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yaparak yağlanmış tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
3 Ağustos 2016 Çarşamba
Gül Poğaça Tarifi
MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı şeker
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
alabildiği kadar un (3,5 bardak kadar)
İÇ HARCI :
1 kase peynir
1 tutam maydanoz
Görüntüsü ve lezzeti ile poğaça çıtanızı yükseltecek nefis bir tarif...
YAPILIŞI:
Sür,maya ve şekeri uygun bir kaba alarak 10 dk bekletelim. Diğer malzemeleri ekleyerek yavaş yavaş un ilave edelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru bekletmeden ceviz büyüklüğünde bezeler alarak çay tabağı büyüklüğünde açalım. Hamurun ortasını kesmemeye özen göstererek + şeklinde resimde ki gibi kesikler atalım. Orta kısmına peynirli harcımızdan koyarak önce karşılık kenarları daha sonra diğer yanları birleştirerek yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yaparak 15 dk mayalandıralım. Üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı şeker
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
alabildiği kadar un (3,5 bardak kadar)
İÇ HARCI :
1 kase peynir
1 tutam maydanoz
Görüntüsü ve lezzeti ile poğaça çıtanızı yükseltecek nefis bir tarif...
YAPILIŞI:
Sür,maya ve şekeri uygun bir kaba alarak 10 dk bekletelim. Diğer malzemeleri ekleyerek yavaş yavaş un ilave edelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru bekletmeden ceviz büyüklüğünde bezeler alarak çay tabağı büyüklüğünde açalım. Hamurun ortasını kesmemeye özen göstererek + şeklinde resimde ki gibi kesikler atalım. Orta kısmına peynirli harcımızdan koyarak önce karşılık kenarları daha sonra diğer yanları birleştirerek yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yaparak 15 dk mayalandıralım. Üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
2 Ağustos 2016 Salı
El Açması Ispanaklı Gözleme Tarifi
MALZEMELER:
3-3,5 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maya
ılık su
üzeri için tereyağ veya margarin
İÇ HARCI:
2-3 kök ıspanak
sıvı yağ
beyaz peynir veya soğan
Gözlemeyi sevmeyen yoktur sanırım ki el açmasının tadı da bir başka oluyor, ben soğanlı olarak tercih ettim siz isterseniz peynir ile de yapabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Unu eleyerek derin bir tencereye alalım. Tuz ve kuru mayayı ilave ederek karıştıralım. Azar azar su ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini örterek dinlendirelim. Bu arada ıspanakları yıkayıp doğrayarak iç harcını hazırlayalım. Dinlenmiş hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırarak her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım. Uç kısmına harcı koyarak yarım ay şeklinde kapatarak yağsız tavada önlü arkalı pişirelim. Tereyağı sıcak iken sürerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
3-3,5 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maya
ılık su
üzeri için tereyağ veya margarin
İÇ HARCI:
2-3 kök ıspanak
sıvı yağ
beyaz peynir veya soğan
Gözlemeyi sevmeyen yoktur sanırım ki el açmasının tadı da bir başka oluyor, ben soğanlı olarak tercih ettim siz isterseniz peynir ile de yapabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Unu eleyerek derin bir tencereye alalım. Tuz ve kuru mayayı ilave ederek karıştıralım. Azar azar su ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini örterek dinlendirelim. Bu arada ıspanakları yıkayıp doğrayarak iç harcını hazırlayalım. Dinlenmiş hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırarak her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım. Uç kısmına harcı koyarak yarım ay şeklinde kapatarak yağsız tavada önlü arkalı pişirelim. Tereyağı sıcak iken sürerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 Ağustos 2016 Pazartesi
Bayat Poğaça Pizzası
MALZEMELER:
bayat poğaça
ÜZERİ İÇİN: (tercihe göre)
kaşar peynir-beyaz peynir
maydanoz-dereotu
sucuk-salam
domates-biber
mısır
SOS İÇİN:
1,5 tatlı kaşığı salça
yarım çay bardağı ılık su
kekik-karabiber
Poğaçaların en güzeli fırından çıkıp mis gibi kokular yaydığı yumuşacık olan halleridir ki herkes bana hak verir sanırım. Ama kalan poğaçalar için yapılabilecek çok lezzetli bir önerim var ki nefis oldu ;)
YAPILIŞI:
Öncelikle sos için salça,su ve baharatları karıştırıp hazırlayalım. Tercih edeceğimiz malzemeleri hazırlayalım. Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve 200 derece fırında 5-8 dk yumuşayana kadar fırınlayalım. Üzerine bir bardak dibi ile bastırıp hafifçe çukurluklar oluşturalım. Sos sürdüğümüz poğaçalara tercih ettiğimiz malzemeleri ekleyerek fırınlayalım. Üzerinde ki malzemeler pişince fırından alıp servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
bayat poğaça
ÜZERİ İÇİN: (tercihe göre)
kaşar peynir-beyaz peynir
maydanoz-dereotu
sucuk-salam
domates-biber
mısır
SOS İÇİN:
1,5 tatlı kaşığı salça
yarım çay bardağı ılık su
kekik-karabiber
Poğaçaların en güzeli fırından çıkıp mis gibi kokular yaydığı yumuşacık olan halleridir ki herkes bana hak verir sanırım. Ama kalan poğaçalar için yapılabilecek çok lezzetli bir önerim var ki nefis oldu ;)
YAPILIŞI:
Öncelikle sos için salça,su ve baharatları karıştırıp hazırlayalım. Tercih edeceğimiz malzemeleri hazırlayalım. Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve 200 derece fırında 5-8 dk yumuşayana kadar fırınlayalım. Üzerine bir bardak dibi ile bastırıp hafifçe çukurluklar oluşturalım. Sos sürdüğümüz poğaçalara tercih ettiğimiz malzemeleri ekleyerek fırınlayalım. Üzerinde ki malzemeler pişince fırından alıp servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)