MALZEMELER:
2 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı mısır unu
1 kase eriyebilen peynir (ben kaşar kullandım tercihe göre Trabzon veya tel peynir kullanabilirsiniz)
Özellikle kalabalık sofraların en lezzetli kahvaltı çeşiti, yöresel bir lezzet...
YAPILIŞI:
Tavaya tereyağını alıp eritelim. Mısır ununu ekleyerek 2-3 dk hafif kavurup suyu ekleyelim. Hızlıca karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirelim. Yeterli kıvama gelince peyniri ekleyerek eriyene kadar karıştıralım. Tercih ettiğiniz şekilde tuz ekleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
28 Ağustos 2017 Pazartesi
12 Ağustos 2017 Cumartesi
Kolay Taze Fasulye Yemeği
MALZEMELER:
1 kilo taze fasulye
3-4 adet büyük boy domates
2-3 adet köy biberi (tercihe göre)
1 adet büyük boy soğan
3/4 çay bardağı zeytinyağı
tuz
1 çay kaşığı şeker
Yaz aylarının hem hafif hem de en çok sevilen yemeklerinden biri taze fasulyedir şüphesiz. Lezzeti ile olduğu kadar yapımı da oldukça kolaydır...
YAPILIŞI:
Tüm sebzeleri yıkayalım. Fasulyelerin baş kısımlarını keserek küçük şekilde doğrayalım, biberleri de aynı şekilde doğrayarak hazırlayalım. Tencerenin dibine kabukları soyulmuş domatesleri ince doğrayalım. Üzerine ince doğranmış soğan ve sebzeleri ekleyelim. Zeytinyağını üzerine gezdirip tuz ve şekeri ilave edelim. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte ara ara suyunu kontrol ederek pişirelim. Tüm malzemeler yumuşadığında ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 kilo taze fasulye
3-4 adet büyük boy domates
2-3 adet köy biberi (tercihe göre)
1 adet büyük boy soğan
3/4 çay bardağı zeytinyağı
tuz
1 çay kaşığı şeker
Yaz aylarının hem hafif hem de en çok sevilen yemeklerinden biri taze fasulyedir şüphesiz. Lezzeti ile olduğu kadar yapımı da oldukça kolaydır...
YAPILIŞI:
Tüm sebzeleri yıkayalım. Fasulyelerin baş kısımlarını keserek küçük şekilde doğrayalım, biberleri de aynı şekilde doğrayarak hazırlayalım. Tencerenin dibine kabukları soyulmuş domatesleri ince doğrayalım. Üzerine ince doğranmış soğan ve sebzeleri ekleyelim. Zeytinyağını üzerine gezdirip tuz ve şekeri ilave edelim. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte ara ara suyunu kontrol ederek pişirelim. Tüm malzemeler yumuşadığında ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Lokum Kek (İngiliz Keki)
MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kakao
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
Adı gibi lokum kıvamında diğer adı da İngiliz keki olan nefis bir kek...
YAPILIŞI:
Önce yumurta ve şekeri mikser ile çırpalım. Krema kıvamına gelince diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Yağlanmış kare fırın kabına hamuru dökelim ve önceden ısıttığımız 175 derece fırında 25-30 dk kadar pişirelim. Kürdan ile kontrol ederek oda sıcaklığına gelince fırın kabından çıkaralım. 3 cm lik küp şeklinde keki dilimleyelim. Bu arada süt,kakao ve şekeri karıştıralım. Kek dilimlerini orta kısımlarına gelmeyecek şekilde 4 tarafını kakaolu karışıma batırıp hindistan cevizine bulayalım. Servis tabağına alarak sunum yapabilirsiniz...Afiyet olsun.
2 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kakao
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
Adı gibi lokum kıvamında diğer adı da İngiliz keki olan nefis bir kek...
YAPILIŞI:
Önce yumurta ve şekeri mikser ile çırpalım. Krema kıvamına gelince diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Yağlanmış kare fırın kabına hamuru dökelim ve önceden ısıttığımız 175 derece fırında 25-30 dk kadar pişirelim. Kürdan ile kontrol ederek oda sıcaklığına gelince fırın kabından çıkaralım. 3 cm lik küp şeklinde keki dilimleyelim. Bu arada süt,kakao ve şekeri karıştıralım. Kek dilimlerini orta kısımlarına gelmeyecek şekilde 4 tarafını kakaolu karışıma batırıp hindistan cevizine bulayalım. Servis tabağına alarak sunum yapabilirsiniz...Afiyet olsun.
Tavuklu Pilav Tarifi
MALZEMELER:
1 adet k.boy göğüs
1 adet k.boy but
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
tuz
Tavuk etini tercih edeceğiniz miktarda ve şekilde kullanabilirsiniz. Tavuk suyu dengesini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Tavukları uygun bir tencereye alarak üzerine geçecek kadar su ekleyelim. Orta ateşte tamamen yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Bu arada pirinçleri yıkayıp ılık ve biraz tuzlu su da 15 dk kadar dinlenmeye bırakalım. Haşlanmış tavukları tencereden alarak varsa deri ve kemik kısımlarını temizleyip didikleyelim. Pirinçleri tekrar sudan geçirip süzelim. Uygun tencereye yağı alarak eritip pirinçleri ilave edelim. Bir süre kavurduğunuz pirinçlere didiklenmiş tavuk,tavuk suyu 1 bardak su ve tuzunu ekleyerek karıştıralım. Kapağını kapatarak kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekip göz göz olana kadar pişirelim. Pişen pilavın kapağına kağıt havlu koyarak 15 dk demlenmeye bırakalım. Pilavımız servise hazır afiyet olsun.
1 adet k.boy göğüs
1 adet k.boy but
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
tuz
Tavuk etini tercih edeceğiniz miktarda ve şekilde kullanabilirsiniz. Tavuk suyu dengesini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Tavukları uygun bir tencereye alarak üzerine geçecek kadar su ekleyelim. Orta ateşte tamamen yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Bu arada pirinçleri yıkayıp ılık ve biraz tuzlu su da 15 dk kadar dinlenmeye bırakalım. Haşlanmış tavukları tencereden alarak varsa deri ve kemik kısımlarını temizleyip didikleyelim. Pirinçleri tekrar sudan geçirip süzelim. Uygun tencereye yağı alarak eritip pirinçleri ilave edelim. Bir süre kavurduğunuz pirinçlere didiklenmiş tavuk,tavuk suyu 1 bardak su ve tuzunu ekleyerek karıştıralım. Kapağını kapatarak kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekip göz göz olana kadar pişirelim. Pişen pilavın kapağına kağıt havlu koyarak 15 dk demlenmeye bırakalım. Pilavımız servise hazır afiyet olsun.
Yoğurtlu Patatesli Havuç Salatası
MALZEMELER:
3-4 adet patates
3-4 adet havuç
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3-4 çorba kaşığı mayonez
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak (tercihe göre)
tuz
İster yemekler isterseniz çay saatleriniz için oldukça pratik ve lezzetli bir meze tarifi...
YAPILIŞI:
Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayalım. Tuzlu ve bol suda haşlayalım. Havuçları soyarak rendeleyelim. Az sıvı yağ ile rengi dönene kadar kavuralım. Haşlanmış patateslerin suyunu süzerek püre haline getirip havuçlar ile karıştıralım. Yoğurt,mayonez,tuz ve sarımsağı ayrı bir kapta karıştıralım. Patatesli harca eklediğiniz yoğurtu karıştırıp sunum için servis tabağına alarak istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz...Afiyet olsun.
3-4 adet patates
3-4 adet havuç
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3-4 çorba kaşığı mayonez
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak (tercihe göre)
tuz
İster yemekler isterseniz çay saatleriniz için oldukça pratik ve lezzetli bir meze tarifi...
YAPILIŞI:
Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayalım. Tuzlu ve bol suda haşlayalım. Havuçları soyarak rendeleyelim. Az sıvı yağ ile rengi dönene kadar kavuralım. Haşlanmış patateslerin suyunu süzerek püre haline getirip havuçlar ile karıştıralım. Yoğurt,mayonez,tuz ve sarımsağı ayrı bir kapta karıştıralım. Patatesli harca eklediğiniz yoğurtu karıştırıp sunum için servis tabağına alarak istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz...Afiyet olsun.
Karamel Kremalı Pasta Tarifi
MALZEMELER:
1 çift pandispanya (tercihe göre hazır veya ev yapımı)
ıslatmak için 1 su bardağı soğuk süt
KARAMEL İÇİN:
yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı tereyağ
KREMA İÇİN:
4 adet yumurta
yarım su bardağından biraz az şeker
yarım kilo kaynamış süt
1 çimdik tuz
Kremasında ki karamel ile tadına doyamayacağınız bir lezzet ;
YAPILIŞI:
Karamel için yağı uygun bir tavaya alalım ve yakmadan ısıtalım. Şekeri ilave ederek tavayı ara ara hafif sallayarak eritelim ve ısıya dayanıklı cam bir kaseye alalım. Krema için yumurta ve şekeri mikser yardımıyla ayrı bir kapta beyazlaşana kadar çırpalım. Kaynamış sütü yavaşça ekleyerek karıştıralım. Son olarak tuz ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Beklemekte olan cam kasede ki karamele kremayı ekleyerek karıştıralım. Bir tepsiye su doldurarak kaseyi ortasına koyalım. 180 derecelik fırında 25-30 dk krema sertleşip kıvam alana kadar pişirelim. Kekin tabanını uygun bir servis tabağına koyarak sütün yarısı ile ıslatalım. Kremanın yarısını alt tabana yayarak diğer keki üzerine kapatalım. Yine süt ile ıslatarak kalan krema ile kaplayalım. Tercihe göre süslediğiniz pastayı buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 çift pandispanya (tercihe göre hazır veya ev yapımı)
ıslatmak için 1 su bardağı soğuk süt
KARAMEL İÇİN:
yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı tereyağ
KREMA İÇİN:
4 adet yumurta
yarım su bardağından biraz az şeker
yarım kilo kaynamış süt
1 çimdik tuz
Kremasında ki karamel ile tadına doyamayacağınız bir lezzet ;
YAPILIŞI:
Karamel için yağı uygun bir tavaya alalım ve yakmadan ısıtalım. Şekeri ilave ederek tavayı ara ara hafif sallayarak eritelim ve ısıya dayanıklı cam bir kaseye alalım. Krema için yumurta ve şekeri mikser yardımıyla ayrı bir kapta beyazlaşana kadar çırpalım. Kaynamış sütü yavaşça ekleyerek karıştıralım. Son olarak tuz ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Beklemekte olan cam kasede ki karamele kremayı ekleyerek karıştıralım. Bir tepsiye su doldurarak kaseyi ortasına koyalım. 180 derecelik fırında 25-30 dk krema sertleşip kıvam alana kadar pişirelim. Kekin tabanını uygun bir servis tabağına koyarak sütün yarısı ile ıslatalım. Kremanın yarısını alt tabana yayarak diğer keki üzerine kapatalım. Yine süt ile ıslatarak kalan krema ile kaplayalım. Tercihe göre süslediğiniz pastayı buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Dilimli Kalıpta Kek Tarifi
MALZEMELER:
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
alabildiği kadar un (2 su bardağı 1 kaşık + - olabilir)
ÜZERİ İÇİN: (tercihe göre)
çikolata sosu
fıstık-hindistan cevizi
Son günlerde kullanılan kendinden dilimli kalıplar oldukça moda, özellikle bir market firmasının getirdiği bu kalıplar çok tercih ediliyor. Sunumu ve süslemesi ile de göz doldurduğu kesin...
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri mikser ile 7-8 dk çırpalım. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Az az un ekleyerek koyu boza kıvamında bir hamur elde edelim. Önceden yağlanmış kek kalıbına hamuru dökerek ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dk pişirelim. Kürdan ile kontrol ederek oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim. Kalıbı tabağa ters çevirip istediğiniz şekilde süslyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
alabildiği kadar un (2 su bardağı 1 kaşık + - olabilir)
ÜZERİ İÇİN: (tercihe göre)
çikolata sosu
fıstık-hindistan cevizi
Son günlerde kullanılan kendinden dilimli kalıplar oldukça moda, özellikle bir market firmasının getirdiği bu kalıplar çok tercih ediliyor. Sunumu ve süslemesi ile de göz doldurduğu kesin...
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri mikser ile 7-8 dk çırpalım. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Az az un ekleyerek koyu boza kıvamında bir hamur elde edelim. Önceden yağlanmış kek kalıbına hamuru dökerek ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dk pişirelim. Kürdan ile kontrol ederek oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim. Kalıbı tabağa ters çevirip istediğiniz şekilde süslyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
10 Ağustos 2017 Perşembe
Karnıyarık Tarifi
MALZEMELER:
5-6 adet patlıcan
HARCI İÇİN:
2 adet soğan
200 gr kıyma
1 adet domates
2-3 adet yeşil biber
maydanoz-sarımsak (tercihe göre)
sıcak su
SOS İÇİN:
sıcak su
1 çorba kaşığı salça
Patlıcan ve kıymanın muhteşem uyumu, vazgeçilmez ana yemeği...
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyalım ve tuzlu suda yarım saat bekletelim. Tekrar durulayarak patlıcanları kağıt havlu ile kurutalım. Tavaya az sıvı yağ koyarak patlıcanları hafif şekilde kızartalım. Yine havlu ile fazla yağını alalım. İç harcı için ince küp doğranmış soğanları az sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım. Kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Küp doğranmış domates ve biberleri ekleyelim. 1 çay bardağı sıcak su ekleyerek kaynatalım, tuz ve baharatları ekleyerek ocaktan alalım. Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanları hafif keserek harcı paylaştıralım. Salça ve sıcak suyu ezerek tepsiye dökelim. Isıtılmış 170 derece fırında 20-25 dk kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
5-6 adet patlıcan
HARCI İÇİN:
2 adet soğan
200 gr kıyma
1 adet domates
2-3 adet yeşil biber
maydanoz-sarımsak (tercihe göre)
sıcak su
SOS İÇİN:
sıcak su
1 çorba kaşığı salça
Patlıcan ve kıymanın muhteşem uyumu, vazgeçilmez ana yemeği...
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyalım ve tuzlu suda yarım saat bekletelim. Tekrar durulayarak patlıcanları kağıt havlu ile kurutalım. Tavaya az sıvı yağ koyarak patlıcanları hafif şekilde kızartalım. Yine havlu ile fazla yağını alalım. İç harcı için ince küp doğranmış soğanları az sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım. Kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Küp doğranmış domates ve biberleri ekleyelim. 1 çay bardağı sıcak su ekleyerek kaynatalım, tuz ve baharatları ekleyerek ocaktan alalım. Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanları hafif keserek harcı paylaştıralım. Salça ve sıcak suyu ezerek tepsiye dökelim. Isıtılmış 170 derece fırında 20-25 dk kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
7 Ağustos 2017 Pazartesi
Kolay Poğaça Tarifi
MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 adet sarı üzeri için)
alabildiği kadar un (4 bardak kadar)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Ani gelen misafire veya beslenme çantaları,sabah kahvaltıları için çayın yanına kolayca yapabileceğiniz nefis poğaça tarifi. İsterseniz iç harcı ile de yapabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Yoğurt,yumurta,sıvı yağı uygun bir kaba alalım. Karıştırıp az az un,kabartma tozu ve tuzu ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlak şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörek otu ekleyerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim...Afiyet olsun.
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 adet sarı üzeri için)
alabildiği kadar un (4 bardak kadar)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Ani gelen misafire veya beslenme çantaları,sabah kahvaltıları için çayın yanına kolayca yapabileceğiniz nefis poğaça tarifi. İsterseniz iç harcı ile de yapabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Yoğurt,yumurta,sıvı yağı uygun bir kaba alalım. Karıştırıp az az un,kabartma tozu ve tuzu ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlak şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörek otu ekleyerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim...Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)