MALZEMELER:
12 adet etimek
ŞERBETİ İÇİN:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
MUHALLEBİ İÇİN:
1 lt süt
6 çorba kaşığı şeker
6 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN: (tercihe göre)
1 paket kakaolu krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
ceviz-hindistan cevizi-fındık
Yapımı oldukça kolay olmasına rağmen lezzeti ile çok beğenilen nefis bir lezzet...
YAPILIŞI:
Etimekleri uygun bir fırın kabına alalım. Şeker ve suyu uygun bir tencere de koyulaşana kadar 5-6 dk kaynatarak ocaktan alalım. Etimeklerin üzerine eşit olarak döküp dinlenmesi için bırakalım. Bu arada muhallebi için vanilya ve tereyağı hariç diğer malzemeleri tencereye alarak karıştıralım. Göz göz olana kadar orta ateşte karıştırarak pişirip ocaktan alalım. Vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştıralım ve etimeklerin üzerine eşit olarak yayalım. Muhallebi tamamen soğuyana kadar bekletip krem şantiyi hazırlayarak muhallebinin üzerine yayalım. 3-4 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
5 Aralık 2017 Salı
Cevizli Fındıklı Kek Tarifi
MALZEMELER:
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş fındık-ceviz içi
2 su bardağı un (1+ 1-)
Yemişli kek sevenler için dışı kıtır içi yumuşacık bir kek tarifi...
YAPILIŞI:
Kekin iyi kabarması için bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmalarına özen gösterelim. Öncelikle yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım. Süt,yağı ekleyerek karıştıralım. Ceviz-fındık hariç diğer malzemeleri ekleyerek homojen bir kıvam elde edelim. Son olarak ceviz-fındık karışımını ekleyerek karıştıralım. Önceden yağlanmış kek kalıbına hamuru dökerek ısıtılmış 175 derece fırında 40 dk kadar pişirelim. Oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş fındık-ceviz içi
2 su bardağı un (1+ 1-)
Yemişli kek sevenler için dışı kıtır içi yumuşacık bir kek tarifi...
YAPILIŞI:
Kekin iyi kabarması için bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmalarına özen gösterelim. Öncelikle yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım. Süt,yağı ekleyerek karıştıralım. Ceviz-fındık hariç diğer malzemeleri ekleyerek homojen bir kıvam elde edelim. Son olarak ceviz-fındık karışımını ekleyerek karıştıralım. Önceden yağlanmış kek kalıbına hamuru dökerek ısıtılmış 175 derece fırında 40 dk kadar pişirelim. Oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Kozalak Tatlısı
MALZEMELER:
4 adet metro çikolata
100 gr tereyağı
1 adet orta boy mısır gevreği
2 çorba kaşığı bal
tercihe göre fincan çekilmiş ceviz
Ansızın gelen misafirler veya ani tatlı krizleri için hızlıca yapılabilecek nefis bir tatlı önerisi...
YAPILIŞI:
Çikolataları küp şeklinde doğrayarak tereyağı ile birlikte uygun bir tencereye alalım. Kısık ateşte eritip balı ilave edelim. İyice karıştırıp ocaktan alarak mısır gevreği ve ceviz içini de ekleyerek karıştıralım. Fincan veya varsa uygun kalıpları hafif ıslatarak karışımı doldurup ters çevirerek tabağa alalım. Tatlımız servise hazır afiyet olsun...
4 adet metro çikolata
100 gr tereyağı
1 adet orta boy mısır gevreği
2 çorba kaşığı bal
tercihe göre fincan çekilmiş ceviz
Ansızın gelen misafirler veya ani tatlı krizleri için hızlıca yapılabilecek nefis bir tatlı önerisi...
YAPILIŞI:
Çikolataları küp şeklinde doğrayarak tereyağı ile birlikte uygun bir tencereye alalım. Kısık ateşte eritip balı ilave edelim. İyice karıştırıp ocaktan alarak mısır gevreği ve ceviz içini de ekleyerek karıştıralım. Fincan veya varsa uygun kalıpları hafif ıslatarak karışımı doldurup ters çevirerek tabağa alalım. Tatlımız servise hazır afiyet olsun...
31 Ekim 2017 Salı
Nefis Şekerpare Tarifi
MALZEMELER:
ŞERBET İÇİN:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
HAMUR İÇİN:
250 gr tuzsuz tereyağı
2 adet yumurta (1 adet sarısı üzerine)
2 çay bardağı irmik
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un (3 bardak gibi)
Tam kıvamında nefis bir lezzet...
YAPILIŞI:
Soğuması için öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri uygun bir tencereye alalım. Orta ateşte karıştırıp kaynamaya bırakalım. Son olarak limon suyunu ekleyerek 10 dk daha kaynatıp ocaktan alalım. Ve tamamen soğuması için kenarda bekletelim. Hamur için un hariç diğer malzemeleri uygun bir kaba alarak karıştıralım. Az az un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurdan cevizden az büyük bezeler alarak oval ve yassı şekil verelim. Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğimiz tatlının üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökerek üzerine başka bir tepsi kapatalım ve şerbeti çekene kadar dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
ŞERBET İÇİN:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
HAMUR İÇİN:
250 gr tuzsuz tereyağı
2 adet yumurta (1 adet sarısı üzerine)
2 çay bardağı irmik
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un (3 bardak gibi)
Tam kıvamında nefis bir lezzet...
YAPILIŞI:
Soğuması için öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri uygun bir tencereye alalım. Orta ateşte karıştırıp kaynamaya bırakalım. Son olarak limon suyunu ekleyerek 10 dk daha kaynatıp ocaktan alalım. Ve tamamen soğuması için kenarda bekletelim. Hamur için un hariç diğer malzemeleri uygun bir kaba alarak karıştıralım. Az az un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurdan cevizden az büyük bezeler alarak oval ve yassı şekil verelim. Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğimiz tatlının üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökerek üzerine başka bir tepsi kapatalım ve şerbeti çekene kadar dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Metrolu Kozalak Tatlısı
MALZEMELER:
100 gr tereyağı
250 gr mısır gevreği
4 adet metro çikolata
isteğe bağlı ceviz (1 fincan kadar)
İçinde un bulunmayan oldukça pratik lezzetli bir tatlı, özellikle görüntüsü ile çok beğenilen bir lezzet...
YAPILIŞI:
Uygun bir tencereye tereyağını ve kesilmiş metro çikolataları alalım. Eriyene kadar karıştırıp ocaktan alalım. Hiç bekletmeden mısır gevreğini ve istiyorsanız cevizi ilave ederek karıştıralım. Küçük bir kahve fincanına karışımdan koyalım ve ister servis tabağına isterseniz muffin kalıplarına ters çevirip soğuyana kadar bekleterek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
100 gr tereyağı
250 gr mısır gevreği
4 adet metro çikolata
isteğe bağlı ceviz (1 fincan kadar)
İçinde un bulunmayan oldukça pratik lezzetli bir tatlı, özellikle görüntüsü ile çok beğenilen bir lezzet...
YAPILIŞI:
Uygun bir tencereye tereyağını ve kesilmiş metro çikolataları alalım. Eriyene kadar karıştırıp ocaktan alalım. Hiç bekletmeden mısır gevreğini ve istiyorsanız cevizi ilave ederek karıştıralım. Küçük bir kahve fincanına karışımdan koyalım ve ister servis tabağına isterseniz muffin kalıplarına ters çevirip soğuyana kadar bekleterek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Kalıpta İrmik Tatlısı
MALZEMELER:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 lt süt
1 paket toz krem şanti
ÜZERİ İÇİN:
çikolata sosu
meyve sosu
hindistan cevizi
Yapımı oldukça kolay görüntü ve lezzeti ile çok beğenilen pratik sütlü tatlı tarifi...
YAPILIŞI:
Krem şanti hariç tüm malzemeleri uygun bir tencereye alalım. Orta ateşte göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirip ocaktan alalım. İlk sıcağı gidene kadar bekletelim ve krem şantiyi ekleyerek mikser yardımıyla özdeşleşene kadar karıştıralım. Hafif ıslatılmış veya streç serdiğimiz kalıba tatlıyı dökelim. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırarak 3-4 saat dinlendirelim. Uygun bir tabağa ters çevirip çıkardığımız tatlıyı kalıbınıza göre sos ile süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 lt süt
1 paket toz krem şanti
ÜZERİ İÇİN:
çikolata sosu
meyve sosu
hindistan cevizi
Yapımı oldukça kolay görüntü ve lezzeti ile çok beğenilen pratik sütlü tatlı tarifi...
YAPILIŞI:
Krem şanti hariç tüm malzemeleri uygun bir tencereye alalım. Orta ateşte göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirip ocaktan alalım. İlk sıcağı gidene kadar bekletelim ve krem şantiyi ekleyerek mikser yardımıyla özdeşleşene kadar karıştıralım. Hafif ıslatılmış veya streç serdiğimiz kalıba tatlıyı dökelim. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırarak 3-4 saat dinlendirelim. Uygun bir tabağa ters çevirip çıkardığımız tatlıyı kalıbınıza göre sos ile süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
28 Ağustos 2017 Pazartesi
Trabzon Usulü Kuymak Tarifi
MALZEMELER:
2 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı mısır unu
1 kase eriyebilen peynir (ben kaşar kullandım tercihe göre Trabzon veya tel peynir kullanabilirsiniz)
Özellikle kalabalık sofraların en lezzetli kahvaltı çeşiti, yöresel bir lezzet...
YAPILIŞI:
Tavaya tereyağını alıp eritelim. Mısır ununu ekleyerek 2-3 dk hafif kavurup suyu ekleyelim. Hızlıca karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirelim. Yeterli kıvama gelince peyniri ekleyerek eriyene kadar karıştıralım. Tercih ettiğiniz şekilde tuz ekleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
2 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı mısır unu
1 kase eriyebilen peynir (ben kaşar kullandım tercihe göre Trabzon veya tel peynir kullanabilirsiniz)
Özellikle kalabalık sofraların en lezzetli kahvaltı çeşiti, yöresel bir lezzet...
YAPILIŞI:
Tavaya tereyağını alıp eritelim. Mısır ununu ekleyerek 2-3 dk hafif kavurup suyu ekleyelim. Hızlıca karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirelim. Yeterli kıvama gelince peyniri ekleyerek eriyene kadar karıştıralım. Tercih ettiğiniz şekilde tuz ekleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)