4 Aralık 2016 Pazar

Kül Kurabiyesi Tarifi

MALZEMELER:

1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un


ÜZERİ İÇİN:

3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı pudra şekeri


Ağızda dağılan lezzeti ve görüntüsü ile çok beğenilen kül kurabiyesi tarifi...



YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ,sıvı yağ,yumurta ve pudra şekerini homojen bir kıvam alana kadar yoğuralım. Kalan malzeme ile az az un ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde bezeler alarak yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizelim. Önceden mutlaka ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Bu arada üzeri için kakao ve pudra şekerini karıştırarak kül rengini elde edelim. Fırından aldığımız kurabiyelerin ilk sıcağı gidince kakaolu karışıma bulayalım. Tamamen soğuyunca servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder