31 Ekim 2017 Salı

Nefis Şekerpare Tarifi

MALZEMELER:


ŞERBET İÇİN:

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu


HAMUR İÇİN:

250 gr tuzsuz tereyağı
2 adet yumurta (1 adet sarısı üzerine)
2 çay bardağı irmik
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un (3 bardak gibi)


Tam kıvamında nefis bir lezzet...




YAPILIŞI:

Soğuması için öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri uygun bir tencereye alalım. Orta ateşte karıştırıp kaynamaya bırakalım. Son olarak limon suyunu ekleyerek 10 dk daha kaynatıp ocaktan alalım. Ve tamamen soğuması için kenarda bekletelim. Hamur için un hariç diğer malzemeleri uygun bir kaba alarak karıştıralım. Az az un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurdan cevizden az büyük bezeler alarak oval ve yassı şekil verelim. Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğimiz tatlının üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökerek üzerine başka bir tepsi kapatalım ve şerbeti çekene kadar dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder