20 Şubat 2017 Pazartesi

Pastane Usulü Açma Tarifi

MALZEMELER:

2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
3 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 adet yumurta sarısı üzerine)
1-1,5 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un

ARASI İÇİN:

tereyağ veya içerikli margarin

ÜZERİ İÇİN:

susam ve çörek otu



Pastaneler de hani sabahları gidip sıcak sıcak alır tel tel ayırıp yeriz ya hee işte tam öyle bir tarif...


YAPILIŞI:

1 bardak ılık süt,maya ve şekeri derin bir kaba alalım. Streç ile üzerini kapatarak 10 dk kadar bekletelim. Yumurta ve yumurta akı,sıvı yağ,ılık su ve kalan 1 bardak ılık sütü de ekleyerek karıştıralım. Az az un ve tuz ekleyerek ele hafif yapışan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini tekrar streç veya poşet ile kapatarak ılık bir ortamda 50-60 dk kadar mayalanmaya bırakalım. Hamur mayalanınca yumurta büyüklüğünde bezeler alarak elimizle açalım. Arasına tereyağ sürerek rulo yapalım ve kenarlarından tutarak bükelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz açmaların üzerine sıvı yağ ile karıştırdığımız yumurta sarısını sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder