2 Aralık 2016 Cuma

Gün Salatası Tarifi

MALZEMELER:

1 paket şehriye (tercihe göre arpa veya tel)
6-7 adet közlenmiş kapya biber
1 küçük kutu mısır konservesi
dereotu
kornişon turşu
beyaz peynir

SOS İÇİN:

1 adet limon
zeytinyağ
az nar ekşisi
tuz


Hem sunumu hem lezzeti hem de kolaylığı ile sık sık yapmak isteyeceğiniz nefis bir salata tarifi. Malzemeleri tercihe ve damak zevkinize ayarlayabilirsiniz...



YAPILIŞI:

Şehriyeleri az sıvı yağ ile kavuralım ve üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyerek suyunu çekip yumuşayana kadar pişirelim. Ocaktan aldığımız şehriyeler soğuyup demlenene kadar 1-2 saat kapağı kapalı şekilde dinlendirelim. Diğer malzemeleri şehriyelere ekleyerek karıştırdığımız sos ile harmanlayalım. İstediğimiz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder