MALZEMELER:
PANDİSPANYA İÇİN :
2 su bardağı un
4 adet yumurta
1 çay bardağı süt
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İÇ HARCI:
5 adet büyük boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker (damak zevkinize göre biraz arttırabilirsiniz)
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Rulo pastaların içinde yapımı en kolay olanı sanırım bu tarif, içine krema hazırlama derdi olmadan pratik bir lezzet ;
YAPILIŞI:
Elmaların kabuklarını soyarak rendeleyelim. Şeker ile uygun bir tavada suyunu salıp çekene kadar kavurduğumuz elmalara tarçın ve cevizi ekleyerek soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığına gelince yağlı kağıt serili tepsiye elmalı harcı eşit olarak yayalım. Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Az az un ekleyerek karıştırıp kek hamurunu hazırlayalım. Elmalı harcın üzerine kek hamurunu eşit olarak dökelim ve tepsiyi hafifçe yere vurarak ısıtılmış 175 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar 25-30 dk arası pişirelim. Fırından aldığımız kek oda sıcaklığına gelince yağlı kağıt serili başka bir tepsiye ters çevirelim. Elmalı taraftaki yağlı kağıdı dikkatli şekilde alalım. Kek kısmında ki yağlı kağıt yardımıyla pastayı rulo şeklinde saralım. Bu şekilde yarım saat kadar dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder