MALZEMELER:
KEK İÇİN:
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ISLATMAK İÇİN:
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı soğuk süt
MUHALLEBİ İÇİN:
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti (sonradan eklenecek)
ÜZERİ İÇİN:
Meyve veya çikolata çeşitleri
hindistan cevizi
Yapımı pratik olsa da lezzeti ile çok beğenilen bir tarif. Yazması uzun sürse de inanın yapması daha kolay. Kesinlikle denemenizi öneririm...
YAPILIŞI:
Önce kek için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım. Kalan malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Yağlanmış büyük boy fırın kabına hamuru dökerek bir kaç kez tezgaha vurarak ısıtılmış 170 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar 15-18 dk arası pişirelim (çabuk pişiyor dikkatli olalım). Fırından aldığımız kek soğuyunca şeker ile karıştırdığımız soğuk sütü eşit olarak keke dökelim ve çekmesi için dinlenmeye bırakalım. Muhallebi malzemelerini (krem şanti hariç) uygun bir tencereye alarak göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim. Ocaktan alarak soğuması için ara ara karıştırarak bekletelim. Oda sıcaklığına gelince krem şantiyi ekleyerek mikser ile pürüzsüzleşene kadar (5 dk) karıştırıp sütünü çekmiş keke dökelim. Üzerini istediğimiz gibi süsleyerek mümkünse 1 gece veya 4-5 saat dinlendirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
30 Kasım 2016 Çarşamba
29 Kasım 2016 Salı
Cevizli Tahinli Kurabiye Tarifi
MALZEMELER:
200 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
1 adet yumurta
1 su bardağı ceviz
1 paket vanilya
alabildiği kadar un (tam buğday unu kullandım tercihe göre normalde kullanabilirsiniz)
Kıyır kıyır ağızda dağılan harika lezzetli bir kurabiye tarifi...
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında ki yağ ve şekeri pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğuralım. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Az az un ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Isıtılmış 200 derece fırında 20-25 dk pişirelim. Tamamen soğuyunca servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
200 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
1 adet yumurta
1 su bardağı ceviz
1 paket vanilya
alabildiği kadar un (tam buğday unu kullandım tercihe göre normalde kullanabilirsiniz)
Kıyır kıyır ağızda dağılan harika lezzetli bir kurabiye tarifi...
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında ki yağ ve şekeri pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğuralım. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Az az un ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Isıtılmış 200 derece fırında 20-25 dk pişirelim. Tamamen soğuyunca servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Kahvaltılık Pankek Tarifi
MALZEMELER:
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
2 adet yumurta
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un (aldığı kadar)
Özellikle pazar kahvaltıları için tüm aile bir aradayken fındık kremaları,bal ve reçelin en iyi kahvaltı arkadaşı nefis pankek tarifi ;)
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri mikser ile çırpalım. Sütü ekleyerek karıştıralım. Diğer malzemeleri ve az az un ekleyerek koyu boza kıvamında bir hamur elde edelim. Hafif yağlanmış tavaya 1 kepçe hamurdan dökerek üzerini kepçenin tersi düzleştirip önlü arkalı pişirelim. Tercihe göre pudra şekeri de serperek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
2 adet yumurta
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un (aldığı kadar)
Özellikle pazar kahvaltıları için tüm aile bir aradayken fındık kremaları,bal ve reçelin en iyi kahvaltı arkadaşı nefis pankek tarifi ;)
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri mikser ile çırpalım. Sütü ekleyerek karıştıralım. Diğer malzemeleri ve az az un ekleyerek koyu boza kıvamında bir hamur elde edelim. Hafif yağlanmış tavaya 1 kepçe hamurdan dökerek üzerini kepçenin tersi düzleştirip önlü arkalı pişirelim. Tercihe göre pudra şekeri de serperek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Karışık Sarma Tarifi
MALZEMELER:
1 küçük boy lahana (sarmalık)
250 gr yaprak
İÇ HARCI:
2 adet büyük boy soğan
3 su bardağı pirinç
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça
3 çorba kaşığı zeytinyağ
karabiber-kırmızı biber-nane
PİŞİRMEK İÇİN:
sıcak su
1 çorba kaşığı salça
pul biber
zeytinyağ
Kış ayları ile lahana sarması sofralarda ki yerini alsa da yaprak sarması da yanına mutlaka yapılır ;)
YAPILIŞI:
Yapraklarınız salamura ise bol suda yıkayalım, taze ise kaynar suda hafif rengi dönene kadar haşlayalım. Lahanayı yapraklarına ayırıp sert kısımlarından ayıralım. Kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp soğumaya bırakalım. İç harcı için soğanları ince şekilde doğrayalım,yıkanmış pirinç,ince doğranmış maydanoz,tuz,yağ,salça ve baharatlar ile harmanlayalım. Önce lahanaları sarıp üzerine yaprakları dizelim. Sos için sıcak su,yağ,salça ve tuzu karıştırıp yaprakların üzerini geçmeyecek şekilde tencereye ilave edelim. Orta ateşte kaynamaya başlayan yemeğimizi kısık ateşe alarak tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirip ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 küçük boy lahana (sarmalık)
250 gr yaprak
İÇ HARCI:
2 adet büyük boy soğan
3 su bardağı pirinç
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça
3 çorba kaşığı zeytinyağ
karabiber-kırmızı biber-nane
PİŞİRMEK İÇİN:
sıcak su
1 çorba kaşığı salça
pul biber
zeytinyağ
Kış ayları ile lahana sarması sofralarda ki yerini alsa da yaprak sarması da yanına mutlaka yapılır ;)
YAPILIŞI:
Yapraklarınız salamura ise bol suda yıkayalım, taze ise kaynar suda hafif rengi dönene kadar haşlayalım. Lahanayı yapraklarına ayırıp sert kısımlarından ayıralım. Kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp soğumaya bırakalım. İç harcı için soğanları ince şekilde doğrayalım,yıkanmış pirinç,ince doğranmış maydanoz,tuz,yağ,salça ve baharatlar ile harmanlayalım. Önce lahanaları sarıp üzerine yaprakları dizelim. Sos için sıcak su,yağ,salça ve tuzu karıştırıp yaprakların üzerini geçmeyecek şekilde tencereye ilave edelim. Orta ateşte kaynamaya başlayan yemeğimizi kısık ateşe alarak tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirip ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tarifi
MALZEMELER:
1 kahve fincanı pudra şekeri
250 gr tereyağı veya margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un (3 bardak kadar)
İÇİ İÇİN:
1 çay bardağı şeker
3 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
ÜZERİ İÇİN:
pudra şekeri
Özellikle çocukların çok sevdiği nefis bir kurabiye tarifi...
YAPILIŞI:
Öncelikle elmaları rendeleyelim şeker ile birlikte uygun bir tavada suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Ocaktan alarak ceviz ve tarçını ekleyerek soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığında ki yağ,yoğurt ve şekeri yoğuralım. Az az un ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edelim. Hamuru ister açarak rulo isterseniz farklı şekil vererek 1 tatlı kaşığı harcımızdan koyarak yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Isıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar 20-25 dk pişirelim. İlk sıcağı gidince üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 kahve fincanı pudra şekeri
250 gr tereyağı veya margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un (3 bardak kadar)
İÇİ İÇİN:
1 çay bardağı şeker
3 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
ÜZERİ İÇİN:
pudra şekeri
Özellikle çocukların çok sevdiği nefis bir kurabiye tarifi...
YAPILIŞI:
Öncelikle elmaları rendeleyelim şeker ile birlikte uygun bir tavada suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Ocaktan alarak ceviz ve tarçını ekleyerek soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığında ki yağ,yoğurt ve şekeri yoğuralım. Az az un ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edelim. Hamuru ister açarak rulo isterseniz farklı şekil vererek 1 tatlı kaşığı harcımızdan koyarak yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Isıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar 20-25 dk pişirelim. İlk sıcağı gidince üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Pizza Tadında Poğaça Tarifi
MALZEMELER:
2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı maya veya 1 paket yaş maya
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
İÇ HARCI:
sucuk
kaşar peynir
yarım çay bardağı su
1 çorba kaşığı salça
Kahvaltı için pizza tadında daha pratik yumuşacık bir poğaça tarifi...
YAPILIŞI:
Maya,ılık süt ve şekeri bir kapta karıştırıp üzerini streç ile kaplayalım. 10 dk kadar aktifleşen mayaya un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Az az un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini streç ile kapatarak 40-50 dk mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim. Sucuk ve kaşar peynirleri doğrayalım. Salça ve suyu karıştırıp hazırlayalım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak elimizle açalım. Önce salçalı su sonra sucuk ve kaşar peynir koyarak kapatalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı maya veya 1 paket yaş maya
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
İÇ HARCI:
sucuk
kaşar peynir
yarım çay bardağı su
1 çorba kaşığı salça
Kahvaltı için pizza tadında daha pratik yumuşacık bir poğaça tarifi...
YAPILIŞI:
Maya,ılık süt ve şekeri bir kapta karıştırıp üzerini streç ile kaplayalım. 10 dk kadar aktifleşen mayaya un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Az az un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini streç ile kapatarak 40-50 dk mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim. Sucuk ve kaşar peynirleri doğrayalım. Salça ve suyu karıştırıp hazırlayalım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak elimizle açalım. Önce salçalı su sonra sucuk ve kaşar peynir koyarak kapatalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
28 Kasım 2016 Pazartesi
Kaşarlı Karnabahar Köftesi
MALZEMELER:
1 kilo karnabahar
1 kase rendelenmiş kaşar peynir
1 adet yumurta
1 adet soğan
3-4 çorba kaşığı un
tuz
Kaşarlı pratik bir karnabahar köftesi tarifi...
YAPILIŞI:
Karnabaharları çiçeklere ayırıp 1 tatlı kaşığı tuz ve bol su ile haşlayalım. Ezilebilecek kıvama geldiğinde suyunu süzerek soğumaya bırakalım. Soğumuş karnabaharları ezerek püre haline getirelim. Rendelenmiş soğan,kaşar peynir,yumurta ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Koyu kıvama gelene kadar az az un ilave ederek koyu kıvamlı bir harç elde edelim. 1 kaşık yardımıyla harcımızdan alarak kızgın yağda önlü arkalı pişirelim. Havlu kağıt ile yağ fazlasını alarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 kilo karnabahar
1 kase rendelenmiş kaşar peynir
1 adet yumurta
1 adet soğan
3-4 çorba kaşığı un
tuz
Kaşarlı pratik bir karnabahar köftesi tarifi...
YAPILIŞI:
Karnabaharları çiçeklere ayırıp 1 tatlı kaşığı tuz ve bol su ile haşlayalım. Ezilebilecek kıvama geldiğinde suyunu süzerek soğumaya bırakalım. Soğumuş karnabaharları ezerek püre haline getirelim. Rendelenmiş soğan,kaşar peynir,yumurta ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Koyu kıvama gelene kadar az az un ilave ederek koyu kıvamlı bir harç elde edelim. 1 kaşık yardımıyla harcımızdan alarak kızgın yağda önlü arkalı pişirelim. Havlu kağıt ile yağ fazlasını alarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
26 Kasım 2016 Cumartesi
Fındıklı Un Helvası
MALZEMELER :
2 çorba kaşığı sıvı yağ
100 gr tereyağ veya margarin
2 su bardağı un
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
ŞERBET İÇİN:
2,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı un helvasıdır sanırım. Hem az malzemeli hem de pratik yapımı ile çok tercih ederiz. Tabi kavurma aşaması biraz yorucu olabilir ama sonuç değiyor ;)
YAPILIŞI:
Önce şerbeti yapalım. Su ve şekeri uygun bir tencereye alarak koyu kıvamlı bir şurup haline getirelim. Yağları uygun bir tencereye alarak eritelim. Unu ekleyerek kavurmaya başlayalım. Un yavaş yavaş kendini toplayıp tekrar normal haline gelene kadar kavuralım. Un kokusu tamamen çıkıp rengi kahve tonuna dönene kadar kavurmaya devam edelim. Fındıkları ekleyerek kavurmaya devam edelim. Ocağın altını kısarak şerbeti dikkatli şekilde dökelim. Şerbet çekene kadar topaklanmaması için karıştırıp ocaktan alalım. Tencerenin kapağını kapatarak 5 dk demlendirelim. Elinizi yakmayacak kıvama gelince isterseniz elinizle isterseniz benim gibi muffin kalıpları ile şekil verip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
2 çorba kaşığı sıvı yağ
100 gr tereyağ veya margarin
2 su bardağı un
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
ŞERBET İÇİN:
2,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı un helvasıdır sanırım. Hem az malzemeli hem de pratik yapımı ile çok tercih ederiz. Tabi kavurma aşaması biraz yorucu olabilir ama sonuç değiyor ;)
YAPILIŞI:
Önce şerbeti yapalım. Su ve şekeri uygun bir tencereye alarak koyu kıvamlı bir şurup haline getirelim. Yağları uygun bir tencereye alarak eritelim. Unu ekleyerek kavurmaya başlayalım. Un yavaş yavaş kendini toplayıp tekrar normal haline gelene kadar kavuralım. Un kokusu tamamen çıkıp rengi kahve tonuna dönene kadar kavurmaya devam edelim. Fındıkları ekleyerek kavurmaya devam edelim. Ocağın altını kısarak şerbeti dikkatli şekilde dökelim. Şerbet çekene kadar topaklanmaması için karıştırıp ocaktan alalım. Tencerenin kapağını kapatarak 5 dk demlendirelim. Elinizi yakmayacak kıvama gelince isterseniz elinizle isterseniz benim gibi muffin kalıpları ile şekil verip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
25 Kasım 2016 Cuma
İncir Reçeli Tarifi
MALZEMELER:
1 kilo taze incir
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kilo şeker
YAPILIŞI:
İncirleri yıkayalım ve uygun bir tencereye alalım. Üzerine şeker gezdirip 1 gece bekleterek sulandıralım. Kısık ateşte pişmeye bıraktığımız reçelimizi kaynamaya başladığında suyunu kontrol ederek limon suyunu ekleyelim. Reçelimiz koyulaşıp suyunu çekince ocaktan alalım. Uzun süre saklamak isterseniz sıcak olarak kavanozlara koyarak vakumlayıp saklayabilirsiniz...Afiyet olsun.
1 kilo taze incir
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kilo şeker
YAPILIŞI:
İncirleri yıkayalım ve uygun bir tencereye alalım. Üzerine şeker gezdirip 1 gece bekleterek sulandıralım. Kısık ateşte pişmeye bıraktığımız reçelimizi kaynamaya başladığında suyunu kontrol ederek limon suyunu ekleyelim. Reçelimiz koyulaşıp suyunu çekince ocaktan alalım. Uzun süre saklamak isterseniz sıcak olarak kavanozlara koyarak vakumlayıp saklayabilirsiniz...Afiyet olsun.
Starbucks Kurabiye Tarifi
MALZEMELER:
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta sarısı
150 gr tereyağ
1 çay bardağı damla çikolata
1 çorba kaşığı su
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı silme tarçın
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un (3 bardak kadar)
Starbucks ödüllü özellikle kahve yanına çok yakışan nefis kurabiyesi...
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında yumuşamış veya benmari usulü eritilmiş tereyağını ve yumurta sarılarını mikser ile çırpalım. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Az az un ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Son olarak ceviz ve damla çikolatayı ekleyerek yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verdiğimiz kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta sarısı
150 gr tereyağ
1 çay bardağı damla çikolata
1 çorba kaşığı su
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı silme tarçın
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un (3 bardak kadar)
Starbucks ödüllü özellikle kahve yanına çok yakışan nefis kurabiyesi...
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında yumuşamış veya benmari usulü eritilmiş tereyağını ve yumurta sarılarını mikser ile çırpalım. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Az az un ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Son olarak ceviz ve damla çikolatayı ekleyerek yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verdiğimiz kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Mahlepli Yumuşak Poğaça
MALZEMELER:
1 çorba kaşığı dolusu kuru maya veya 1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1-1,5 tatlı kaşığı mahlep
alabildiği kadar un
Evi saracak mis gibi kokusu ve lezzeti ile yumuşacık şahane bir poğaça tarifi...
YAPILIŞI:
Şeker,ılık süt ve maya karıştırma kabına alınır. Üzerini 4 çorba kaşığı kadar un serpilir ve streç ile üzeri kapatılarak 10 dk bekletilir. Un yer yer çatlayınca orta kısmına mahlep ve tuz eklenir. Kenar kısımlarından nazikçe yumurta akı,sıvı yağ ve ılık süt dökülerek karıştırılır. Az az un ekleyerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hamurun üzerini streç ile tekrar kaptıp 40-50 dk ılık bir ortamda mayalanması için bırakılır. Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır ve şekil verilir (tercihe göre peynirde kullanabilirsiniz). Yaplanmış tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirilip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 çorba kaşığı dolusu kuru maya veya 1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1-1,5 tatlı kaşığı mahlep
alabildiği kadar un
Evi saracak mis gibi kokusu ve lezzeti ile yumuşacık şahane bir poğaça tarifi...
YAPILIŞI:
Şeker,ılık süt ve maya karıştırma kabına alınır. Üzerini 4 çorba kaşığı kadar un serpilir ve streç ile üzeri kapatılarak 10 dk bekletilir. Un yer yer çatlayınca orta kısmına mahlep ve tuz eklenir. Kenar kısımlarından nazikçe yumurta akı,sıvı yağ ve ılık süt dökülerek karıştırılır. Az az un ekleyerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hamurun üzerini streç ile tekrar kaptıp 40-50 dk ılık bir ortamda mayalanması için bırakılır. Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır ve şekil verilir (tercihe göre peynirde kullanabilirsiniz). Yaplanmış tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirilip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Etli Türlü Yemeği
MALZEMELER:
yarım kilo kuşbaşı et (tercihe göre kuzu-dana)
1 su bardağı bezelye
2 adet havuç
3 adet patates
2-3 diş sarımsak (tercihe göre)
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yaz veya kış sebzelerine göre çeşitlendirebileceğiniz en pratik ve lezzetli ana yemek tercihlerinden biri ;
YAPILIŞI:
Soğanları küp şekilde doğrayarak sıvı yağ ile pemebeleşinceye kadar kavuralım (ben düdüklü kullandım). Etleri ilave ederek suyunu salıp çekene kadar kavurarak salçayı ekleyelim. Salçanın kokusu çıkınca doğranmış sebzeleri ekleyerek nazikçe karıştırıp üzerini geçmeyecek şekilde su ilave ederek pişmeye bırakalım. Et ve sebzeler tamamen yumuşayınca servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
yarım kilo kuşbaşı et (tercihe göre kuzu-dana)
1 su bardağı bezelye
2 adet havuç
3 adet patates
2-3 diş sarımsak (tercihe göre)
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yaz veya kış sebzelerine göre çeşitlendirebileceğiniz en pratik ve lezzetli ana yemek tercihlerinden biri ;
YAPILIŞI:
Soğanları küp şekilde doğrayarak sıvı yağ ile pemebeleşinceye kadar kavuralım (ben düdüklü kullandım). Etleri ilave ederek suyunu salıp çekene kadar kavurarak salçayı ekleyelim. Salçanın kokusu çıkınca doğranmış sebzeleri ekleyerek nazikçe karıştırıp üzerini geçmeyecek şekilde su ilave ederek pişmeye bırakalım. Et ve sebzeler tamamen yumuşayınca servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Çıtır Rulo Börek Tarifi
MALZEMELER:
4 adet yufka
İÇ HARCI :(tercihe göre)
2 bağ ıspanak
1 kase beyaz peynir
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
SOS İÇİN:
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
Hazır yufka ile kolaylıkla yapılabilecek şahane bir çıtır börek tarifi...İsterseniz peynir çeşitleri ile de deneyebilirsiniz, tavsiye ederim...
YAPILIŞI:
İç harcı için yıkadığımız ıspanakları küçük şekilde doğrayalım. Ünce doğranmış soğan,beyaz peynir,sıvı yağ, tuz ve tercih ettiğimiz baharatlar ile harmanlayalım. Sos için gerekli malzemeleri uygun bir kaba alarak karıştıralım. 1 adet yufkayı düz bir zemine serip soslayalım. D şeklinde yarıya katlayarak sos sürüp 6 parçaya bölelim. Geniş kısımlarına harcımızdan koyarak rulo şeklinde saralım. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yaparak üzerine yumurta sarısı sürelim. Isıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
4 adet yufka
İÇ HARCI :(tercihe göre)
2 bağ ıspanak
1 kase beyaz peynir
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
SOS İÇİN:
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
Hazır yufka ile kolaylıkla yapılabilecek şahane bir çıtır börek tarifi...İsterseniz peynir çeşitleri ile de deneyebilirsiniz, tavsiye ederim...
YAPILIŞI:
İç harcı için yıkadığımız ıspanakları küçük şekilde doğrayalım. Ünce doğranmış soğan,beyaz peynir,sıvı yağ, tuz ve tercih ettiğimiz baharatlar ile harmanlayalım. Sos için gerekli malzemeleri uygun bir kaba alarak karıştıralım. 1 adet yufkayı düz bir zemine serip soslayalım. D şeklinde yarıya katlayarak sos sürüp 6 parçaya bölelim. Geniş kısımlarına harcımızdan koyarak rulo şeklinde saralım. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yaparak üzerine yumurta sarısı sürelim. Isıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
24 Kasım 2016 Perşembe
Gülen Yüz Tuzlu Kurabiye Tarifi
MALZEMELER:
125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı (akını üzeri için )
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3-3,5 su bardağı un
Çıtır çıtır pastane usulü nefis bir tuzlu kurabiye tarifi. Yapımı oldukça basit bir tarif olmasına karşılık dikkat edilmesi gereken tek şey un miktarını fazla kullanmamaktır. Eğer 3,5 bardaktan fazla kullanırsanız hamurunuz sertleşir ve piştikten sonra dağılır. Ele yapışmayan kıvama gelince daha fazla un ilave etmeyin. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur olacaktır. Şekil verme biraz zor oluyor ben öğretmenler günü için yaptığımdan çocukların daha çok ilgisini çeker diye yaptım ama minik top şeklinde yapmak daha pratik olacaktır. Ayrıca yumurta akını üzerine sürmek yerine bulayıp ardından susama batırıp servis edebilirsiniz...
YAPILIŞI:
Un hariç kalan malzemeleri derin bir kaba alıp karıştıralım. Az az un ilave ederek kulak memesin daha yumuşak bir hamur elde edelim. İstediğimiz şekli (gülen yüz yapımı video da mevcut) vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim...Afiyet olsun.
125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı (akını üzeri için )
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3-3,5 su bardağı un
Çıtır çıtır pastane usulü nefis bir tuzlu kurabiye tarifi. Yapımı oldukça basit bir tarif olmasına karşılık dikkat edilmesi gereken tek şey un miktarını fazla kullanmamaktır. Eğer 3,5 bardaktan fazla kullanırsanız hamurunuz sertleşir ve piştikten sonra dağılır. Ele yapışmayan kıvama gelince daha fazla un ilave etmeyin. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur olacaktır. Şekil verme biraz zor oluyor ben öğretmenler günü için yaptığımdan çocukların daha çok ilgisini çeker diye yaptım ama minik top şeklinde yapmak daha pratik olacaktır. Ayrıca yumurta akını üzerine sürmek yerine bulayıp ardından susama batırıp servis edebilirsiniz...
YAPILIŞI:
Un hariç kalan malzemeleri derin bir kaba alıp karıştıralım. Az az un ilave ederek kulak memesin daha yumuşak bir hamur elde edelim. İstediğimiz şekli (gülen yüz yapımı video da mevcut) vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim...Afiyet olsun.
22 Kasım 2016 Salı
Bisküvili Krem Şantili Kabak Tatlısı
MALZEMELER:
kalıbın büyüklüğüne göre ;
1,5 paket petibör bisküvi
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 kilo balkabağı
3 su bardağı şeker
üzeri için ceviz ve hindistan cevizi
Balkabağı ile yapılabilecek yemeyenlerin bile sevebileceğiniz pratik bir tarif...
YAPILIŞI:
Kabakları küçük şekilde doğrayarak uygun bir tencereye alalım. Üzerine şekeri gezdirip 2-3 saat sulanması için bekletelim. Şerbetlenince kısık ateşte (kontrol edelim dibi çabuk tutar) çatalla ezilebilecek kıvama gelene kadar pişirelim. Çatalla ezerek kabakları püre haline getirerek soğumaya bırakalım. Krem şantiyi soğuk süt ile çırparak hazırlayalım. Borcamın alt kısmına 1 sıra bisküvi dizelim. Üzerine kabak püresini yayalım. Orta katmana gelince balkabağının üzerine 1 sıra krem şanti sürüp kalanını üzeri için ayıralım. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yaparak en son krem şanti ile tatlıyı kaplayalım. Üzerine ceviz veya hindistan cevizi serperek 2 saat kadar buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
kalıbın büyüklüğüne göre ;
1,5 paket petibör bisküvi
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 kilo balkabağı
3 su bardağı şeker
üzeri için ceviz ve hindistan cevizi
Balkabağı ile yapılabilecek yemeyenlerin bile sevebileceğiniz pratik bir tarif...
YAPILIŞI:
Kabakları küçük şekilde doğrayarak uygun bir tencereye alalım. Üzerine şekeri gezdirip 2-3 saat sulanması için bekletelim. Şerbetlenince kısık ateşte (kontrol edelim dibi çabuk tutar) çatalla ezilebilecek kıvama gelene kadar pişirelim. Çatalla ezerek kabakları püre haline getirerek soğumaya bırakalım. Krem şantiyi soğuk süt ile çırparak hazırlayalım. Borcamın alt kısmına 1 sıra bisküvi dizelim. Üzerine kabak püresini yayalım. Orta katmana gelince balkabağının üzerine 1 sıra krem şanti sürüp kalanını üzeri için ayıralım. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yaparak en son krem şanti ile tatlıyı kaplayalım. Üzerine ceviz veya hindistan cevizi serperek 2 saat kadar buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Salçalı Makarna Tarifi
MALZEMELER:
1 paket makarna
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
Sofraların vazgeçilmezi mantı tadında salçalı makarna;
YAPILIŞI:
Makarnayı tuzlu bol suda haşlayalım. Sarımsak,tuz ve yoğurtu karıştıralım. Makarnayı servis tabağına alarak sarımsaklı yoğurtu üzerine gezdirelim. Yağları uygun bir tavada eritip salçayı kokusu çıkana kadar kavurup makarnaya ilave ederek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 paket makarna
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
Sofraların vazgeçilmezi mantı tadında salçalı makarna;
YAPILIŞI:
Makarnayı tuzlu bol suda haşlayalım. Sarımsak,tuz ve yoğurtu karıştıralım. Makarnayı servis tabağına alarak sarımsaklı yoğurtu üzerine gezdirelim. Yağları uygun bir tavada eritip salçayı kokusu çıkana kadar kavurup makarnaya ilave ederek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Kakaolu Cup Cake Tarifi
MALZEMELER:
12 adet cup cake için ;
2 adet oda sıcaklığında yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
alabildiği kadar un (1 su bardağı kadar)
Hem az miktarlı hem de sunumu ile tercih edilebilecek nefis mini kekler ;)
Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Az az un ilave ederel koyu boza kıvamlı bir hamur elde edelim. Yağlanmış (slikon kalıpları yağlamaya gerek yok) veya kek kapsülü geçirilmiş kalıpların yarısına kadar eşit olarak kek hamurunu dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dk kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Dilerseniz üstlerini krem şanti veya pasta süsü ile süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
12 adet cup cake için ;
2 adet oda sıcaklığında yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
alabildiği kadar un (1 su bardağı kadar)
Hem az miktarlı hem de sunumu ile tercih edilebilecek nefis mini kekler ;)
Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Az az un ilave ederel koyu boza kıvamlı bir hamur elde edelim. Yağlanmış (slikon kalıpları yağlamaya gerek yok) veya kek kapsülü geçirilmiş kalıpların yarısına kadar eşit olarak kek hamurunu dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dk kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Dilerseniz üstlerini krem şanti veya pasta süsü ile süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
18 Kasım 2016 Cuma
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
MALZEMELER:
PANDİSPANYA İÇİN :
2 su bardağı un
4 adet yumurta
1 çay bardağı süt
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İÇ HARCI:
5 adet büyük boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker (damak zevkinize göre biraz arttırabilirsiniz)
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Rulo pastaların içinde yapımı en kolay olanı sanırım bu tarif, içine krema hazırlama derdi olmadan pratik bir lezzet ;
YAPILIŞI:
Elmaların kabuklarını soyarak rendeleyelim. Şeker ile uygun bir tavada suyunu salıp çekene kadar kavurduğumuz elmalara tarçın ve cevizi ekleyerek soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığına gelince yağlı kağıt serili tepsiye elmalı harcı eşit olarak yayalım. Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Az az un ekleyerek karıştırıp kek hamurunu hazırlayalım. Elmalı harcın üzerine kek hamurunu eşit olarak dökelim ve tepsiyi hafifçe yere vurarak ısıtılmış 175 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar 25-30 dk arası pişirelim. Fırından aldığımız kek oda sıcaklığına gelince yağlı kağıt serili başka bir tepsiye ters çevirelim. Elmalı taraftaki yağlı kağıdı dikkatli şekilde alalım. Kek kısmında ki yağlı kağıt yardımıyla pastayı rulo şeklinde saralım. Bu şekilde yarım saat kadar dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
PANDİSPANYA İÇİN :
2 su bardağı un
4 adet yumurta
1 çay bardağı süt
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İÇ HARCI:
5 adet büyük boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker (damak zevkinize göre biraz arttırabilirsiniz)
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Rulo pastaların içinde yapımı en kolay olanı sanırım bu tarif, içine krema hazırlama derdi olmadan pratik bir lezzet ;
YAPILIŞI:
Elmaların kabuklarını soyarak rendeleyelim. Şeker ile uygun bir tavada suyunu salıp çekene kadar kavurduğumuz elmalara tarçın ve cevizi ekleyerek soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığına gelince yağlı kağıt serili tepsiye elmalı harcı eşit olarak yayalım. Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Az az un ekleyerek karıştırıp kek hamurunu hazırlayalım. Elmalı harcın üzerine kek hamurunu eşit olarak dökelim ve tepsiyi hafifçe yere vurarak ısıtılmış 175 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar 25-30 dk arası pişirelim. Fırından aldığımız kek oda sıcaklığına gelince yağlı kağıt serili başka bir tepsiye ters çevirelim. Elmalı taraftaki yağlı kağıdı dikkatli şekilde alalım. Kek kısmında ki yağlı kağıt yardımıyla pastayı rulo şeklinde saralım. Bu şekilde yarım saat kadar dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Mısır Unlu Hamsi Tava
MALZEMELER:
1 kilo hamsi
mısır unu
sıvı yağ
tuz
Türk mutfağının kış aylarında ki en çok tercih edilen balığı...
YAPILIŞI:
Hamsileri temizleyerek bol su ile yıkayalım. Suyunu süzerek tuzlayalım. Uygun bir tabağa mısır ununu dökerek hamsileri bulayalım. Kızartma tavasına az yağ dökerek hamsileri sırasıyla dizelim. Bir tarafı pişen balıkları kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzeyini de pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 kilo hamsi
mısır unu
sıvı yağ
tuz
Türk mutfağının kış aylarında ki en çok tercih edilen balığı...
YAPILIŞI:
Hamsileri temizleyerek bol su ile yıkayalım. Suyunu süzerek tuzlayalım. Uygun bir tabağa mısır ununu dökerek hamsileri bulayalım. Kızartma tavasına az yağ dökerek hamsileri sırasıyla dizelim. Bir tarafı pişen balıkları kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzeyini de pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Kalıpta Mantı Tarifi
MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
1 adet yumurta
4 su bardağı un
ılık su
tuz
İÇİ İÇİN:
1-2 adet büyük boy soğan
400 gr kadar kıyma
tuz-karabiber
Kalıp kullanarak kesme kapatma derdi olmadan kolayca mantı hazırlamak mümkün, kesinlikle tavsiye ettiğimiz bir alet çok pratik oldu....
YAPILIŞI:
Unu eleyerek derin bir kaba alalım. Ortasını havuz gibi açarak yumurtayı kıralım. Tuzu ve yavaş yavaş ılık su ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru - dk üzeri örtülü şekilde dinlendirelim. İç harcı için kıyma,rendelenmiş soğan,tuz ve baharatları karıştıralım. Hamuru çift olacak şekilde mandalina büyüklüğünde bezeler alalım. Hamuru tezgah üzerinde kalıp boyutundan az büyük olacak şekilde açalım. Kalıbın boşluk olan kısımlarına kıymalı harçtan koyalım. Diğer hamuru da aynı şekilde açarak kalıbın üzerine serelim. Merdane ile kalıbın üzerinde geçerek kenar kısımlarında ki hamuru alalım. Tepsiye kalıbı ters çevirip mantıların düşmesini sağlayalım. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yaparak kaynar tuzlu bol suda haşlayarak sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ ile servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
HAMUR İÇİN:
1 adet yumurta
4 su bardağı un
ılık su
tuz
İÇİ İÇİN:
1-2 adet büyük boy soğan
400 gr kadar kıyma
tuz-karabiber
Kalıp kullanarak kesme kapatma derdi olmadan kolayca mantı hazırlamak mümkün, kesinlikle tavsiye ettiğimiz bir alet çok pratik oldu....
YAPILIŞI:
Unu eleyerek derin bir kaba alalım. Ortasını havuz gibi açarak yumurtayı kıralım. Tuzu ve yavaş yavaş ılık su ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru - dk üzeri örtülü şekilde dinlendirelim. İç harcı için kıyma,rendelenmiş soğan,tuz ve baharatları karıştıralım. Hamuru çift olacak şekilde mandalina büyüklüğünde bezeler alalım. Hamuru tezgah üzerinde kalıp boyutundan az büyük olacak şekilde açalım. Kalıbın boşluk olan kısımlarına kıymalı harçtan koyalım. Diğer hamuru da aynı şekilde açarak kalıbın üzerine serelim. Merdane ile kalıbın üzerinde geçerek kenar kısımlarında ki hamuru alalım. Tepsiye kalıbı ters çevirip mantıların düşmesini sağlayalım. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yaparak kaynar tuzlu bol suda haşlayarak sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ ile servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
17 Kasım 2016 Perşembe
Fasulye Diblesi
MALZEMELER:
2 adet büyük boy domates
1 kilo taze fasulye
1 su bardağı pirinç
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet büyük bpy soğan
tuz
İster çay saatlerine isterseniz yemek sofralarına tercih edeceğiniz nefis bir tarif...
YAPILIŞI:
Fasulyeleri yıkayarak 1 cm incelikte verev şekilde keselim. Pirinçleri 15-20 dk ılık suda bekletip yumuşatalım. Soğanları sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurup fasulyeleri ekleyelim. Fasulyelerin rengi dönene kadar kavurup rendelenmiş domatesleri ekleyelim. Fasulyelerin üzerine çıkacak şekilde sıcak su ekleyelim ve orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim. Suyunu çeken yemeğe süzdüğümüz pirinç ve tuzunu ekleyelim. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip soğuk olarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
2 adet büyük boy domates
1 kilo taze fasulye
1 su bardağı pirinç
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet büyük bpy soğan
tuz
İster çay saatlerine isterseniz yemek sofralarına tercih edeceğiniz nefis bir tarif...
YAPILIŞI:
Fasulyeleri yıkayarak 1 cm incelikte verev şekilde keselim. Pirinçleri 15-20 dk ılık suda bekletip yumuşatalım. Soğanları sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurup fasulyeleri ekleyelim. Fasulyelerin rengi dönene kadar kavurup rendelenmiş domatesleri ekleyelim. Fasulyelerin üzerine çıkacak şekilde sıcak su ekleyelim ve orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim. Suyunu çeken yemeğe süzdüğümüz pirinç ve tuzunu ekleyelim. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip soğuk olarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Bebekler İçin Maydanozlu Ruşeymli Omlet
MALZEMELER:
2-3 dal maydanoz
1 adet yumurta
1 çay kaşığı ruşeym
1 küçük kase kaşar peynir (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı tereyağ
Bebeklere hem besleyici hem de lezzetli bir kahvaltı fikri ;
YAPILIŞI:
Maydanozları yıkayarak ince şekilde doğrayalım. Diğer malzemeleri karıştıralım. Yağı tavaya alarak eritelim ve yumurtaları ilave ederek önlü arkalı pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
2-3 dal maydanoz
1 adet yumurta
1 çay kaşığı ruşeym
1 küçük kase kaşar peynir (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı tereyağ
Bebeklere hem besleyici hem de lezzetli bir kahvaltı fikri ;
YAPILIŞI:
Maydanozları yıkayarak ince şekilde doğrayalım. Diğer malzemeleri karıştıralım. Yağı tavaya alarak eritelim ve yumurtaları ilave ederek önlü arkalı pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Kek Kalıbında Börek Tarifi
MALZEMELER:
küçük boy kalıp için ;
3 adet yufka
SOS İÇİN:
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 adet yumurta
İÇ HARCI:
1 adet soğan
2 bağ ıspanak
1 tatlı kaşığı salça
2-3 çorba kaşığı kıyma
Hem sunum hem de lezzet olarak farklı bir börek arıyorsanız tam size göre bir tarif...
YAPILIŞI:
Ispanakları yıkarak küçük şekilde doğrayalım. Soğanları küp şeklinde doğrayarak sıvı yağ ile kavuralım. Kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Son olarak ıspanakları ekleyerek hafif kavuralım. Tuz ve tercih ettiğimiz baharatları ekleyerek ocaktan alalım. Sos için gerekli malzemeleri karıştırıp hazırlayalım. Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayalım. 1 adet yufkayı kenarlardan taşacak gibi yerleştirelim. Sos ile ıslatalım, diğer yufkanın yarısını koparıp kalıbın içine yerleştirelim. Sos ile ıslatıp ıspanaklı harçtan içine serpelim. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapalım. Kenarlardan sarkan yufkaları kalıbın üzerine kapatarak kalan sosu üzerine gezdirelim. Isıtılmış 180 derece fırında 40-45 dk kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
küçük boy kalıp için ;
3 adet yufka
SOS İÇİN:
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 adet yumurta
İÇ HARCI:
1 adet soğan
2 bağ ıspanak
1 tatlı kaşığı salça
2-3 çorba kaşığı kıyma
Hem sunum hem de lezzet olarak farklı bir börek arıyorsanız tam size göre bir tarif...
YAPILIŞI:
Ispanakları yıkarak küçük şekilde doğrayalım. Soğanları küp şeklinde doğrayarak sıvı yağ ile kavuralım. Kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Son olarak ıspanakları ekleyerek hafif kavuralım. Tuz ve tercih ettiğimiz baharatları ekleyerek ocaktan alalım. Sos için gerekli malzemeleri karıştırıp hazırlayalım. Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayalım. 1 adet yufkayı kenarlardan taşacak gibi yerleştirelim. Sos ile ıslatalım, diğer yufkanın yarısını koparıp kalıbın içine yerleştirelim. Sos ile ıslatıp ıspanaklı harçtan içine serpelim. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapalım. Kenarlardan sarkan yufkaları kalıbın üzerine kapatarak kalan sosu üzerine gezdirelim. Isıtılmış 180 derece fırında 40-45 dk kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.