MALZEMELER:
küçük boy kalıp için ;
3 adet yufka
SOS İÇİN:
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 adet yumurta
İÇ HARCI:
1 adet soğan
2 bağ ıspanak
1 tatlı kaşığı salça
2-3 çorba kaşığı kıyma
Hem sunum hem de lezzet olarak farklı bir börek arıyorsanız tam size göre bir tarif...
YAPILIŞI:
Ispanakları yıkarak küçük şekilde doğrayalım. Soğanları küp şeklinde doğrayarak sıvı yağ ile kavuralım. Kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Son olarak ıspanakları ekleyerek hafif kavuralım. Tuz ve tercih ettiğimiz baharatları ekleyerek ocaktan alalım. Sos için gerekli malzemeleri karıştırıp hazırlayalım. Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayalım. 1 adet yufkayı kenarlardan taşacak gibi yerleştirelim. Sos ile ıslatalım, diğer yufkanın yarısını koparıp kalıbın içine yerleştirelim. Sos ile ıslatıp ıspanaklı harçtan içine serpelim. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapalım. Kenarlardan sarkan yufkaları kalıbın üzerine kapatarak kalan sosu üzerine gezdirelim. Isıtılmış 180 derece fırında 40-45 dk kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder