MALZEMELER:
kalıbın büyüklüğüne göre ;
1,5 paket petibör bisküvi
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 kilo balkabağı
3 su bardağı şeker
üzeri için ceviz ve hindistan cevizi
Balkabağı ile yapılabilecek yemeyenlerin bile sevebileceğiniz pratik bir tarif...
YAPILIŞI:
Kabakları küçük şekilde doğrayarak uygun bir tencereye alalım. Üzerine şekeri gezdirip 2-3 saat sulanması için bekletelim. Şerbetlenince kısık ateşte (kontrol edelim dibi çabuk tutar) çatalla ezilebilecek kıvama gelene kadar pişirelim. Çatalla ezerek kabakları püre haline getirerek soğumaya bırakalım. Krem şantiyi soğuk süt ile çırparak hazırlayalım. Borcamın alt kısmına 1 sıra bisküvi dizelim. Üzerine kabak püresini yayalım. Orta katmana gelince balkabağının üzerine 1 sıra krem şanti sürüp kalanını üzeri için ayıralım. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yaparak en son krem şanti ile tatlıyı kaplayalım. Üzerine ceviz veya hindistan cevizi serperek 2 saat kadar buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder