MALZEMELER:
yarım kilo kuşbaşı et (tercihe göre kuzu-dana)
1 su bardağı bezelye
2 adet havuç
3 adet patates
2-3 diş sarımsak (tercihe göre)
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yaz veya kış sebzelerine göre çeşitlendirebileceğiniz en pratik ve lezzetli ana yemek tercihlerinden biri ;
YAPILIŞI:
Soğanları küp şekilde doğrayarak sıvı yağ ile pemebeleşinceye kadar kavuralım (ben düdüklü kullandım). Etleri ilave ederek suyunu salıp çekene kadar kavurarak salçayı ekleyelim. Salçanın kokusu çıkınca doğranmış sebzeleri ekleyerek nazikçe karıştırıp üzerini geçmeyecek şekilde su ilave ederek pişmeye bırakalım. Et ve sebzeler tamamen yumuşayınca servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder