MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
1 adet yumurta
4 su bardağı un
ılık su
tuz
İÇİ İÇİN:
1-2 adet büyük boy soğan
400 gr kadar kıyma
tuz-karabiber
Kalıp kullanarak kesme kapatma derdi olmadan kolayca mantı hazırlamak mümkün, kesinlikle tavsiye ettiğimiz bir alet çok pratik oldu....
YAPILIŞI:
Unu eleyerek derin bir kaba alalım. Ortasını havuz gibi açarak yumurtayı kıralım. Tuzu ve yavaş yavaş ılık su ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru - dk üzeri örtülü şekilde dinlendirelim. İç harcı için kıyma,rendelenmiş soğan,tuz ve baharatları karıştıralım. Hamuru çift olacak şekilde mandalina büyüklüğünde bezeler alalım. Hamuru tezgah üzerinde kalıp boyutundan az büyük olacak şekilde açalım. Kalıbın boşluk olan kısımlarına kıymalı harçtan koyalım. Diğer hamuru da aynı şekilde açarak kalıbın üzerine serelim. Merdane ile kalıbın üzerinde geçerek kenar kısımlarında ki hamuru alalım. Tepsiye kalıbı ters çevirip mantıların düşmesini sağlayalım. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yaparak kaynar tuzlu bol suda haşlayarak sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ ile servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder