29 Kasım 2016 Salı

Zeytinyağlı Karışık Sarma Tarifi

MALZEMELER:

1 küçük boy lahana (sarmalık)
250 gr yaprak


İÇ HARCI:

2 adet büyük boy soğan
3 su bardağı pirinç
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça
3 çorba kaşığı zeytinyağ
karabiber-kırmızı biber-nane

PİŞİRMEK İÇİN:

sıcak su
1 çorba kaşığı salça
pul biber
zeytinyağ


Kış ayları ile lahana sarması sofralarda ki yerini alsa da yaprak sarması da yanına mutlaka yapılır ;)


YAPILIŞI:

Yapraklarınız salamura ise bol suda yıkayalım, taze ise kaynar suda hafif rengi dönene kadar haşlayalım. Lahanayı yapraklarına ayırıp sert kısımlarından ayıralım. Kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp soğumaya bırakalım. İç harcı için soğanları ince şekilde doğrayalım,yıkanmış pirinç,ince doğranmış maydanoz,tuz,yağ,salça ve baharatlar ile harmanlayalım. Önce lahanaları sarıp üzerine yaprakları dizelim. Sos için sıcak su,yağ,salça ve tuzu karıştırıp yaprakların üzerini geçmeyecek şekilde tencereye ilave edelim. Orta ateşte kaynamaya başlayan yemeğimizi kısık ateşe alarak tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirip ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder