MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 paket yaş maya (42 gr lık)
1 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İster kahvaltı isterseniz çay saatleri için üzerinde tereyağ ile sunabileceğiniz nefis bazlama tarifi...
YAPILIŞI:
Maya,şeker ve ılık sütü uygun bir kaba alalım. Üzeri köpük olunca diğer malzemeleri de ekleyerek karıştıralım. Az az un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini nemli bir bezle örterek 40-45 dk mayalanması için bırakalım. Süre sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp üzerini örtelim. Biraz mayalanınca elimizle hafifçe bastırıp açarak yanmaz yapışmaz sıcak tavada önlü arkalı pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder