10 Ekim 2016 Pazartesi

Kek Kalıbında Bİsküvi Pastası

MALZEMELER:

1 paket sade petibör bisküvisi
1 paket kakaolu petibör bisküvisi


PUDİNG İÇİN:

3 su bardağı süt
2 paket kakaolu puding
1 paket 80 gr lık çikolata
1 paket toz krem şanti (kakaolu)

ÜZERİ İÇİN:

1 paket sade veya kakaolu krem şanti
1 su bardağı süt
süslemek için hindistan cevizi veya çikolata



Hem görüntüsü hem de tadı ile çok beğeneceğiniz yoğun kıvamlı pudingi ile diğer bisküvi pastalarından daha lezzetli bir tarif...Benim kalıbım 22 cm di, orta kısmı için 5-6 adet bisküviye daha ihtiyaç duydum sizin de kalıbınız büyük ise bisküvileri 2 paket olarak hazırlayın derim. Pudinginiz yeterli gelecektir zaten.



YAPILIŞI:

Öncelikle puding için süt ve pudingleri uygun bir tencereye alalım. Sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim. Ocaktan aldığımız pudinge çikolatayı kırarak ekleyelim ve erimesini sağlayalım. Pudingi kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutalım. Oda sıcaklığına gelince kakaolu toz krem şantiyi ekleyerek mikser ile karıştıralım. Kalıbın kelepçe kısmını uygun bir tabağa oturtalım. Önce sade bisküvilere 1 tatlı kaşığı puding sürerek video da ki gibi dizelim. Ardından aynı işlemi kakaolu için yaparak tüm malzeme bitip kalıp dolana kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Kalan pudingi bisküvilerin üzerine döküp yaydıktan sonra buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim. Üzeri için tercih edeceğiniz krem şantiyi çırpalım. Kelepçeyi dikkatli şekilde çıkarıp krem şanti ile kaplayalım. Üzerini istediğiniz gibi süsleyerek buzdolabında mümkünse 1 gece dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder