1 su bardağı maş fasulyesi
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
tuz-karabiber
Türk mutfağında son yıllarda hak ettiği değeri görmeye başlayan lezzeti ve faydaları ile mutlaka denenmesi gereken bir besin kaynağı...Orta Asya da geçmişte ilaç olarak da kullanılan maş fasulyesi bağırsak düzenleyici,hücre yenileyici özelliğinin yanı sıra şeker hastaları içinde tavsiye ediliyor. Fosfor,demir,magnezyum,çinko içeriği ile çocuk beslenmesi için de ideal bir besin....
Diğer fasulyelerin aksine çabuk pişen bir tür bu nedenle akşamdan ıslatmaya gerek yok. Yemek olarak tercih ettiğinizde yeşil mercimek yemeğinde olduğu gibi yöntem izliyoruz. Salata için düşünecekseniz suyunu yine 2 kere değiştirerek haşlamak da fayda var...
YAPILIŞI:
Fasulyeleri yıkayarak uygun bir tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su ilave ederek 10 dk kadar haşlayalım. Su yeşile dönünce aynı işlemi tekrarlayalım. Ayrı bir tencereye yağı alıp eritelim ve küp doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavuralım. Salçayı ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurup suyu süzülüpü durulanmış fasulyeleri ekleyelim. 2-3 tur çevirip üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyelim (suyunu çok çekiyor dikkatli olmakta fayda var). Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirip tuz ve baharat ekleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder