3 Nisan 2016 Pazar

Yoğurt Tatlısı Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un

ŞERBET İÇİN:

3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu


Şerbetli tatlıların arasında belki de en hafif olanı yoğurt tatlısıdır. Bizim evde de revani ve yoğurt tatlısı çok yapılır ki irmikli tatlıları özellikle kızım çok seviyor...


YAPILIŞI:

Soğuması için öncelikle şerbeti yapalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek altını kısarak 10 dk kadar kaynatıp ocaktan alalım. Kek için yumurta ve şekeri çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım ve yağlanmış fırın kabına hamuru dökelim. Isıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Kürdan ile kontrol ettiğimiz keki fırından alıp ilk sıcağı gitmesi için 5 dk bekletelim. Soğumuş olan şerbeti kekin üzerine eşit olarak dökerek 3-4 saat dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder