9 Mart 2016 Çarşamba

Zebra Kek Tarifi

MALZEMELER:

1,5 su bardağı un
3 adet yumurta
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-2,5 su bardağı un


Yapımı basit olmasına rağmen görüntüsü ve lezzeti ile beğeni toplayan bir kek tarifi ki en klasiklerden biri artık. Acemice çektiğim videoların kusuruna bakmayın en azından bloğa giren arkadaşlara yapım aşamalarını görme konusunda yardımcı olur diye düşünüyorum. Çekimleri tek elimle yapmak zorunda olduğum için çizgiler farklılık gösterdi eminim siz daha iyi şekilde sunacaksınızdır...





Oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri çırpalım. Süt ve yağı ekleyerek çırpalım. Kabartma tozu,vanilya ve unun 2 bardak kadarını ekleyerek çırpalım. Hamuru 2 parçaya ayırıp gerekirse beyaz hamura unun geri kalanını ,diğer hamura da kakaoyu ekleyerek çırpalım (kakaolu hamur koyu olursa 1 çorba kaşığı kadar süt ile açabilirsiniz). Önceden yağlanmış fırın kabına (ben 26 cm kullandım, 28 cm de tercih edebilirsiniz) orta kısmından başlayarak sırasıyla beyaz ve kakaolu hamurdan dökerek kekimizi hazırlayalım. Isıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dk kadar pişirelim. Orta kısmının sallanmadığından emin olduğumuzda kürdan ile test ederek dilimleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder