MALZEMELER:
12 adet mantar
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı tavuk suyu (şart değil)
2 çorba kaşığı un
1 adet patates
Piştiği zaman besin değerini kaybetmeyen hayvansal gıda değeri olan mantarı sofralarınızdan eksik etmeyin derim...Biz taneli çorba sevmediğimiz için ben süzgüden geçirip servis ettim siz isterseniz ince şekilde doğrayıp blendardan geçirmeden de sunabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Mantarları ve patatesi yıkayıp ince şekilde doğrayalım. Tencereye yağları alarak eritelim ve unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım. Mantar ve patatesi ekleyip karıştıralım. Tavuk suyu dahil 1 lt su ekleyelim karıştıralım ve orta ateşte tüm sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Tuz ekleyerek blendardan geçirelim ve servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder