MALZEMELER:
1 paket kedidili
MUHALLEBİ İÇİN:
1 lt süt
4 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
çikolata sosu
rende beyaz çikolata
Yaz ayları için hem hafif hem de farklı bir tatlı tarifi. Kedidili ni tercihe göre hafif süt,kahve vs ıslatabilirsiniz, ben direkt kullanarak muhallebinin sıcağı ile yumuşamasını sağlıyorum. BU şekilde hafif dişe de geliyor...
YAPILIŞI:
Hafif ıslattığımız borcama kedidilini sıra ile dizelim. Muhallebi için tencereye vanilya hariç diğer malzemeleri alarak karıştıralım. Ocağa alarak orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim. Vanilyayı ekleyerek dilerseniz mikser ile 2-3 dk çırparak borcama dökelim. Oda sıcaklığına gelince üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder