MALZEMELER:
KEK İÇİN:
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıcak su
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı soğuk süt
GANAJ İÇİN:
2 paket 80 gr lık çikolata (bitter veya sütlü)
1 kutu sıvı krema
ÜZERİ İÇİN:
çilek
pasta şekeri
karamel sos
Kolay bir kekin pastaya muhteşem dönüşümü diyebilirim. Ganaj ve pamuksu kek ile herkes tarfından beğenilecek bir tarif...
YAPILIŞI:
Kek için oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri mikser ile çırpalım. Krema kıvamına gelince diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Uygun bir kalıba keki dökerek ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dk arası pişirelim. Keki fırından alarak oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkaralım. Bu arada ganaj için çikolataları benmari usulü eritelim. Uygun bir kaba aktarıp üzerine sıvı kremayı ekleyerek mikser ile karıştıralım. Kıvam alması için buzdolabında 15-30 dk arası bekletelim. Keki iki parçaya keselim. Alt tabanı servis tabağına alarak sütün yarısı ile ıslatalım. Üzerine ganajın yarısından biraz fazlasını sürerek diğer kek parçasını üzerine kapatarak sütün kalanı ile hafifçe ıslatalım. Kalan ganajı kekin üzerine yayalım ve istediğiniz şekilde süsleyerek buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder