22 Mayıs 2017 Pazartesi

Kaşarlı Poğaça Tarifi

MALZEMELER:

1,5 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
2 çorba kaşığı şeker
alabildiği kadar un

İÇİ İÇİN:

rendelenmiş kaşar peynir



YAPILIŞI:


Maya,şeker ve süt uygun bir kapta kabarması için 10 dk bekletilir. Un hariç diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. Az az un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ederek, hamur 40 dk mayalanmaya bırakılır. Mayalanmış hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alarak elimizle açıp arasına kaşar peynir koyalım ve D şeklinde kapatarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder