MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
1 adet haşlanmış patates
5 su bardağı un
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı kuru maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
ılık su
İÇ HARCI:
1 adet soğan
300-400 gr kıyma
tuz-baharat
Ev ortamında güvenle yapabileceğiniz, hamurunda ki patates ile lezzetine lezzet katan pide tarifi...
YAPILIŞI:
Önceden haşladığımız patatesi püre haline getirip derin bir kaba alalım. Unu eleyelim, tuz ve mayayı da ekleyerek karıştıralım. Az az ılık su ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini streç ile kapatıp ılık bir ortamda dinlenmeye bırakalım. Harcı için soğanı rendeleyerek kıyma,tuz ve baharat ile karıştırıp hazırlayalım. Hafif mayalanmış hamuru tercih edeceğiniz büyüklüğe göre bezelere ayıralım (ben 5 büyük pide yaptım). Her bezeyi elips şeklinde açalım ve tepsiye alalım. Kenar kısımlarından 1 parmak boşluk kalacak şekilde kıymalı harcı yayalım ve boşluk kısımlarından içeri doğru katlayalım. Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt ve üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder