7 Ocak 2017 Cumartesi

Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi

MALZEMELER:

1 lt süt
9 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker
1 limon kabuğu rendesi

ÜZERİ İÇİN:

hindistan cevizi


Genelde renk katmak için çay kaşığı ucu ile zerdeçal da ekleyebilirsiniz. Mis kokulu hafif bir tatlı tarifi...


YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri tencereye alarak karıştıralım. Orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim. Önceden ıslatıp hindistan cevizi döktüğümüz kek kalıbına (tercihe göre fırın kabı da kullanabilirsiniz) dökelim. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp 3-4 saat dinlendirelim. Tamamen soğumuş tatlıyı servis tabağına çıkartarak süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder