26 Aralık 2016 Pazartesi

Peynirli Tepsi Böreği Tarifi

MALZEMELER:

5 adet yufka

SOS İÇİN:

1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 şişe soda
3/4 su bardağı sıvı yağ

İÇ HARCI :

1 kalıp beyaz peynir
yarım demet maydanoz


Su böreği tadında pratik yumuşacık nefis bir börek tarifi...




YAPILIŞI:

Peyniri ezerek ince kıyılmış maydanozlar ile karıştıralım. Sos için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştıralım. Tepsiyi yağlayarak 1 adet yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirip sos ile tepside kalan kısmını eşit olarak ıslatalım. 2. yufkayı tepsinin içine sığacak şekilde yerleştirip sos ile ıslatalım. 3. yufkayı da yerleştirip sosladıktan sonra peyniri eşit olarak yufkanın üzerine yayalım. 4 ve 5. yufkaları da yerleştirip sosladıktan sonra kenarlardan sarkan yufkaları tepsiye kapatarak kalan sosu yufkanın üzerine yayalım. Vaktiniz varsa bir kaç saat buzdolabında dinlendirebirsiniz, ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip dilimleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder