30 Kasım 2016 Çarşamba

Gelin Pastası Nasıl Yapılır

MALZEMELER:

KEK İÇİN:

1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ISLATMAK İÇİN:

1 çay bardağı şeker
2 su bardağı soğuk süt

MUHALLEBİ İÇİN:

5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti (sonradan eklenecek)

ÜZERİ İÇİN:

Meyve veya çikolata çeşitleri
hindistan cevizi



Yapımı pratik olsa da lezzeti ile çok beğenilen bir tarif. Yazması uzun sürse de inanın yapması daha kolay. Kesinlikle denemenizi öneririm...



YAPILIŞI:

Önce kek için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım. Kalan malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Yağlanmış büyük boy fırın kabına hamuru dökerek bir kaç kez tezgaha vurarak ısıtılmış 170 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar 15-18 dk arası pişirelim (çabuk pişiyor dikkatli olalım). Fırından aldığımız kek soğuyunca şeker ile karıştırdığımız soğuk sütü eşit olarak keke dökelim ve çekmesi için dinlenmeye bırakalım. Muhallebi malzemelerini (krem şanti hariç) uygun bir tencereye alarak göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim. Ocaktan alarak soğuması için ara ara karıştırarak bekletelim. Oda sıcaklığına gelince krem şantiyi ekleyerek mikser ile pürüzsüzleşene kadar (5 dk) karıştırıp sütünü çekmiş keke dökelim. Üzerini istediğimiz gibi süsleyerek mümkünse 1 gece veya 4-5 saat dinlendirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder