31 Ekim 2016 Pazartesi

Tahin Kremalı Bisküvi Tatlısı

MALZEMELER:

1,5 paket petibör bisküvi (tercihe göre kakalu veya sade, ben kakaolu kullanıdm)

MUHALLEBİ İÇİN:

4 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 lt süt
1 çay bardağı şeker (tercihe göre arttırabilirsiniz)
3-4 çorba kaşığı tahin helvası kreması

ÜZERİ İÇİN:

rondodan geçirilmiş bisküvi
tarçın




Tahin helvası kreması gerçekten çok lezzetli bir gıda ki muhallebi ile karışınca tadı ve aroması gerçekten çok farklı oldu. Krema şekerli olduğu için muhallebiyi şekeri fazla kullanmadım ama daha tatlı sevenler biraz daha miktarı arttırabilir...

YAPILIŞI:

Muhallebi için tahin kreması hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştıralım. Ocağa alarak orta ateşte göz göz kabarcıklar oluşmaya başlayana kadar karıştırarak pişirip ocaktan alalım. İçin tahin kremasını ekleyerek mikser ile karıştıralım. Uygun bir borcam ve tepsiyi hafif ıslatarak tabanına bisküvi döşeyelim. Üzerine bisküvileri kapatacak kadar muhallebi dökerek tekrar bisküvi dizelim. Malzemeler bitene kadar aynı işlemi yapalım ve kalan muhallebiyi üzerine dökerek tatlıyı soğumaya bırakalım. 3-4 saat tercihen bir gece buzdolabında bekleterek üzerini istediğimiz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder