24 Ekim 2016 Pazartesi

Fırında Pratik Gül Mantı

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN:

1 adet yumurta
4 su bardağı un
ılık su
1 tatlı kaşığı tuz


HARCI İÇİN:

400 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan
tuz-baharat

SOS İÇİN:

1,5 çorba kaşığı sıvı yağ
1,5 çorba kaşığı salça
sıcak su


Görüntüsü,klasik mantıya göre daha kolay olması ve lezzeti ile davet sofralarında yerini alacak nefis bir tarif...



YAPILIŞI:

Unu eleyerek derin bir kaba alalım ve tuzunu ilave ederek karıştıralım. Orta kısmını açarak yumurtayı kıralım. Az az ılık su ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru kolay açılabilmesi için yarım saat kadar dinlendirelim. Harcı için soğanı rendeleyelim. Kıyma,tuz ve baharatlar ile karıştırarak harcımızı hazırlayalım. Hamuru açabileceğimiz şekilde 3-4 bezeye ayıralım. Her bezeyi 1 cm kalınlığında açalım. Hamuru resimde ki gibi enine 1 parmak genişliğinde keselim. Elde ettiğimiz şeritlere yine 1 parmak aralıklarla kıyma koyalım. Hamuru hafif kaldırıp boşluk kısımlarından birleştirelim. Uç kısmından başlayarak içine doğru sardığımız hamuru yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Tüm hamur bitince sıcak 180 derece fırında mantıları üzeri pembeleşene kadar kızartalım. Bu arada sos için salça,yağ ve sıcak suyu karıştıralım. Yumuşak sevenler suyunu biraz fazla benim gibi hafif kıtır sevenler daha az ekleyerek tekrar fırına verelim. Hamurlar suyunu çektiğinde mantılarımız servise hazırdır. Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder