MALZEMELER:
5 adet yufka
SOS İÇİN:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
HARCI İÇİN:
250 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan
2 adet patates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz-baharat
Patates ve kıymayı genelde her şeye yakıştırıp seven bir aileyiz ki bu börek gerçekten deneyen herkesten tam not almıştır. Denemenizi tavsiye ederim...
YAPILIŞI:
Patatesleri soyarak haşlayalım. Suyunu süzerek ezelim. Bu arada soğanları küp doğrayarak sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurup kıymayı ekleyelim. Suyunu salıp çeken kıymaya patatesleri ekleyelim. 2-3 tur çevirip tuz ve baharatlarını ekleyerek ocaktan alalım. 1 adet yufkayı tezgaha sererek fırça yardımıyla sos sürelim. Yufkayı D şeklinde katlayarak 8 üçgen olacak şekilde keselim (yufkanın büyüklüğüne göre 6 da yapabilirsiniz). Üçgenlerin geniş kısımlarına harcımızdan koyarak rulo şeklinde saralım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısı sürelim. Isıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder