MALZEMELER:
5-6 adet Girit kabağı (top kabak)
İÇ HARCI:
1 adet büyük boy soğan
125-200 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
yarım çay bardağı bulgur
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
maydanoz
tuz-karabiber-kırmızı biber
SOS İÇİN:
1 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 bardak su
Girit kabağı oldukça nefis bir lezzettir, denenmesi gereken bir tarif...
YAPILIŞI:
İç harç için gerekli malzemeleri uygun bir kapta karıştıralım. Kabakları yıkayarak üst kısımlarını keselim. İçini çay kaşığı ile oyarak harç ile dolduralım. Tencereye dizdiğimiz kabakların kapaklarını kapatalım ve salçalı suyu ilave ederek kısık ateşte 30-35 dk kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder