27 Haziran 2016 Pazartesi

Beşamel Soslu Tavuk Sote

MALZEMELER:

yarım kilo kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
2 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
tuz-karabiber


BEŞAMEL SOS İÇİN:


2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
2,5 su bardağı süt

ÜZERİ İÇİN:

kaşar peynir rendesi


Beşamel sos gerçekten her yemeğe yakışan lezzetini değiştiren nefis bir lezzet ki tavuğa da çok yakışıyor gerçekten...


YAPILIŞI:

Soğan ve sarımsakları küp doğrayarak sıvı yağ ile soteleyelim. Tavukları ilave ederek suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Gerekirse bir miktar su ekleyerek yumuşayana kadar pişirip tuz ve baharatlarını ekleyerek fırın kabına aktaralım. Beşamel sos için yağı eriterek unu kavuralım. Sütü yavaş yavaş ekleyerek hızlıca karıştıralım. Göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirip tuzunu ekleyelim ve tavukların üzerine gezdirelim. 180 derece sıcak fırında 15-20 dk kadar pişirelim. Fırından aldığımız yemeğimizin üzerine rendelenmiş kaşar peynir serperek eriyene kadar fırınlayalım. Sıcak olarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder